top of page

Švenčiame Žolines: kuo pa(si)vaišinti?

Žolinės jau yra laikoma rudens švente. Šią dieną būtina rinkti kuo įvairesnių žolynų ir nešti juos šventinti į bažnyčią. Puokštės būdavo renkamos ne tik iš gėlių, bet ir kitų augalų: rugių, miežių, avižų varpų, žirnių. Kartais į puokštes patekdavo ir burokų, morkų, kopūsto galvos.

Ant vaišių stalo rekomenduojame dėti vasaros derliaus gėrybes.

Atrinkome 5 receptus, kurie patis turbūt visiems.


paplotėlis su žolelių įdaru_Alfo receptas
VMG nuotr.
dešrelės su bulvėmis_Alfo receptas
VMG nuotr.

apverstas pomidorų pyragas_Alfo receptas
VMG nuotr.

obuolių pyragas_Alfor eceptas
VMG nuotr.

morkų ledai_Alfo receptas
VMG nuotr.

 

Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.

Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.


Gardžių atradimų.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page