top of page

Naminiai morkų ledai (Receptas)

Pagaminti ledus dar niekada nebuvo taip paprasta, o morkos juose atsiskleis naujais skoniais. Išbandykite naują receptą šiandien.


naminiai morkų ledai_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite čia


4–6 asm.

Gaminimo laikas: apie 2.5 val.


Naminiams morkų ledams pagaminti reikia:

  • 2–3 morkų

  • 2–3 šaukštų klevų sirupo

  • 50 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto

  • 50 ml TICHĖ natūralaus negazuoto mineralinio vandens

  • Žiupsnelio KOTANYI šafrano

  • 300 ml ŽEMAITIJOS grietinėlės

  • 1 šaukšto ESTRELLA riešutų kremo su gabaliukais

  • Keleto GAIDELIS pusrytainių su morkomis ir cinamonu „7 grūdai“

  • 20 g PERGALĖ juodojo šokolado su lazdynų riešutais

1. Morkas supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į ZYLE keptuvę.

2. Užpilkite klevų sirupu, sudėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą ir pilkite TICHĖ natūralų negazuotą mineralinį vandenį.

3. Troškinkite apie 20 min. ir sudėkite KOTANYI šafraną. Patroškinkite dar apie 10 min., kol morkos suminkštės.

4. Išvirtas morkas su sirupu sudėkite į skardą ir dėkite į šaldiklį 1–2 val.

5. Sušaldytas morkas dėkite į ZYLE daugiafunkcinį trintuvą ir užpilkite dalimi ŽEMAITIJOS grietinėlės. Sudėkite ESTRELLA riešutų kremą su gabaliukais.

6. Trinkite iki ledų konsistencijos vis pildami likusią grietinėlę.

7. Morkų ledus dėkite į indą, užtrupinkite GAIDELIS pusrytainių su morkomis ir cinamonu „7 grūdai“, uždėkite dar ledų ir pagardinkite smulkintu PERGALĖ juoduoju šokoladu su lazdynų riešutais.


Skanaus,


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page