Blyneliai yra lyg laiko mašina – jie visada sugrąžina mus į vaikystę. Greitas, lengvas receptas, kuriam skanaus žavesio suteikia aviečių padažas. Mmm...
4 asm.
Blyneliams su aviečių padažu reikia:
120 g miltų
Žiupsnelio druskos
1 šaukšto cukraus
1 šaukštelio kepimo miltelių
Natūralios vanilės* (pagal skonį)
1 kiaušinio
200 ml rūgpienio arba kefyro
1 šaukšto tirpinto sviesto
Aliejaus (kepti)
Aviečių padažui:
120 ml trintų aviečių
1 šaukšto miltelinio cukraus
1 nugriebto šaukšto krakmolo 50 ml apelsinų sulčių
Mėtų (patiekti)
1. Į didelį dubenį supilkite rūgpienį, tirpintą sviestą, įmuškite kiaušinį, pasūdykite, suberkite cukrų, sudėkite vanilę ir viską sumaišykite.
2. Suberkite kartu su kepimo milteliais persijotus miltus. Išmaišykite. Tešla turi būti gana tiršta.
3. Palikite tešlą pastovėti 10–15 min.
4. Įkaitintą keptuvę teptuku patepkite aliejumi. Kepkite sklindžius nustatę vidutinę ar kiek mažesnę kaitrą.
5. Dėkite tešlą šaukštu ir kepkite stebėdami: jei labai pradės skrusti, sumažinkite kaitrą. Apkepkite iš abiejų pusių. Sklindžius išimkite ant popierinių rankšluosčių.
6. Avietes pakaitinkite, kol užvirs, su cukrumi. Krakmolą išmaišykite apelsinų sultyse ir supilkite į aviečių masę. Pakaitinkite, kol sutirštės.
7. Sklindžius patiekite su padažu, avietėmis ir apibarstę mėtomis.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
Skanaus!