top of page

MIGDOLINIS KRIAUŠIŲ PYRAGAS (Receptas)

Vyne patroškintos kriaušės, cinamonas, gvazdikėliai, citrina – jau vien migdolinio kriaušių pyrago gaminimo procesas į namus atneša šventės jausmą, nuotaiką, lengvumą ir aromatus. Burnoje tirpstantis, drėgnas, ne per saldus – jo norėsis dar ir dar, o recepto prašys visi. 


migdolinis kriaušių pyragas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasi Alfo instagramo profilyje čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

 

4 asm. 

Gaminimo laikas: apie 1 val.


Migdoliniam kriaušių pyragui pagaminti reikia:

  • 6 kriaušių 

  • ½ l raudonojo vyno 

  • 1 šaukšto DANSUKKER tamsaus cukraus „Muscovado“

  • 5 KOTANYI gvazdikėlių 

  • 2 KOTANYI cinamono lazdelių

  • 3 kiaušinių 

  • 150 g DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

  • Žiupsnelio druskos 

  • 100 g VILNIUS margarino kepinimas su sviestu (ištirpinto)

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių 

  • 150 g migdolinių miltų 

  • 200 g kvietinių miltų 

  • 1 citrinos žievelės 

  • 7 GAIDELIS sausainių „Spanguolė“

  • 1 MAGIJA glaistyto varškės sūrelio su vanile 

  • DANSUKKER cukraus miltelių (papuošimui)


  1. Nulupkite kriaušes daržovių skustuku. Perpjaukite pusiau, išpjaukite sėklalizdžius ir dėkite kepti į įkaitintą keptuvę.

  2. Kriaušes užpilkite raudonuoju vynu ir leiskite joms pasitroškinti apie 10 minučių. 

  3. Į keptuvę įdėkite DANSUKKER tamsaus cukraus „Muscovado“, pagardinkite KOTANYI gvazdikėliais ir cinamono lazdelėmis.

  4. Į dubenį muškite kiaušinius, plakite elektriniu plakikliu. Po truputį berkite DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“, pagardinkite žiupsneliu druskos. Dar šiek tiek paplakus supilkite ištirpintą VILNIUS margariną kepiniams su sviestu.

  5. Kai masė taps glotni ir vientisa, suberkite kepimo miltelius, migdolinius miltus, kvietinius miltus, įtarkuokite citrinos žievelės. Viską gerai išmaišykite. 

  6. Išvirusias kriaušes supjaustykite plonais griežinėliais. 

  7. Išklokite skardą kepimo popieriumi ir sudėkite GAIDELIS sausainius „Spanguolė“.

  8. Ant sausainių dėkite dalį tešlos ir viską tolygiai paskirstykite.

  9. Tada sluoksniuokite: kriaušės, tešla, varškės sūrelis MAGIJA su vanile ir vėl kriaušės.

  10. Pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 °C temp., apie 40 min.

  11. Iškepus pyragui jį apibarstykite DANSUKKER cukraus milteliais.


Gardžių receptų.

Naujausi įrašai

bottom of page