Jautienos ir triušienos kebabas (Receptas)


Jautienos ir triušienos kebabas receptas
VMG nuotr.

3–4 asm.


Triušienos ir jautienos kebabui pagaminti reikia:

  • 4–5 šakelių petražolių

  • 4–5 šakelių kalendrų

  • 1 vid. dydžio svogūno

  • 2 vnt. KITCHEN ME sausai brandintos jautienos maltinių „Mėsainiams“

  • 250 g LAPINO PUOTA šviežios smulkintos tiušienos

  • 2 šaukštų brendžio

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • 1 šaukštelio malto kumino

  • 1 šaukštelio maltos kalendros

  • ½ šaukštelio maltos ožragės

  • 1 šaukštelio maltos aitriosios paprikos

  • 1 šaukštelio saldžiosios maltos paprikos

  • Sviesto (patiekimui)

  1. Žoleles ir svogūną smulkiai supjaustykite, o dar geriau sutrinkite trintuvu.

  2. KITCHEN ME sausai brandintos jautienos maltinius „Mėsainiams“ ir LAPINO PUOTA šviežią smulkintą triušieną sumaišykite su brendžiu ir žalumynais. Pasūdykite, įberkite prieskonių, pipirų ir gerai išmuškite mėsą, kad taptų glotni ir lipni. Jei neišmušite, kebabai nesilaikys ant iešmo.

  3. Suvilgytomis vandeniu rankomis ant iešmų arba šakų formuokite pailgus kebabus, kepkite vidutinėje kaitroje apie 20 min.

  4. Iškepusius kebabus nuimkite nuo iešmų, sudėkite į vieną indą, ant viršaus uždėkite sviesto ir uždenkite. Palaikykite 10 min. ir patiekite.


Skanaus!