top of page

Paplotėlis su žolelių įdaru (Receptas)

Žengialov hac – tai vienas geriausių žolelių panaudojimo pavyzdžių. Kuo daugiau dėsite žolelių, tuo bus skanesnis.

paplotėlis su žolelių įdaru_Alfo receptas
VMG nuotr.


7 asm.

30 min gaminimas

10 min kepimas


Paplotėliams pagaminti reikia:

Tešlai:

  • 500 g miltų

  • 200 g vandens

  • 100 g kefyro arba jogurto

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1 šaukšto aliejaus

Įdarui:

  • Įvairių žolelių (mūsų atveju buvo rūgštynės, builiai, morkų lapai, burokėlių lapai, špinatai, dilgėlės, petražolės, balandos, svogūnų laiškai, krapai, laiškiniai česnakai)

  • Žiupsnelis druskos

  • Po 1 šaukštelį aliejaus kiekvienam paplotėliu


1. Suminkykite visus produktus, skirtus tešlai. Suformuokite rutulį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti mažiausiai 30 min.

2. Žalumynus gerai nuplaukite, supjaustykite, sūdykite tik prieš pat dėdami ant paplotėlio.

3. Tešlą iškočiokite į maždaug 25–30 cm skersmens paplotėlį, į vidurį dėkite įdaro, pašlakstykite aliejumi, užspauskite kraštus.

4. Įkaitinkite keptuvę, jei turite – akmenį duonai kepti orkaitėje. Dėkite paplotėlį ir kepkite, kol tešla pasidengs rudomis pūslelėmis.

5. Nuimkite paplotėlius. Iškepusius galite dėti vieną ant kito. Patiekite su „macunu“.


Gardžių atradimų.

bottom of page