top of page

Morkų salotos marokietiškais motyvais (Receptas)

Gaivios, bet sočios morkų salotos su bulguro kruopomis, marinuotomis paprikomis, česnakais, harisos pasta. Puikus, ekspresyvių ir pikantiškų skonių pilnas receptas.


morkų salotos su bulguru_receptas_Alfo receptas_
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 


4 asm.


Morkų salotoms pagaminti reikia:

  • 500 g didelių morkų

  • 50 ml alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto harisos pastos

  • 2 česnako skiltelių

  • 1 citrinos sulčių

  • 1 šaukštelio cinamono

  • 1 šaukštelio malto kumino

  • 1 šaukštelio maltos kalendros

  • 1 svogūno

  • 2 keptų marinuotų paprikų

  • 200 g virto bulguro

  • 2–3 datulių

  • Žiupsnelio druskos

  • Granatų sėklų (patiekti)

  • Mėtų arba kitų mėgstamų prieskoninių žolelių (patiekti)

1. Morkas supjaustykite įstrižomis riekelėmis. Dideliame puode užvirinkite pasūdytą vandenį.

Sudėkite morkas ir virkite, kol suminkštės, apie 15 min.

2. Didelėje keptuvėje sumaišykite alyvuogių aliejų, harisą, česnaką, citrinos sultis, druską, prieskonius ir smulkintą svogūną. Suberkite morkas, viską išmaišykite ir pakepkite 5–6 min.,

suberkite pjaustytą kvadratėliais keptą marinuotą papriką, išmaišykite, uždenkite ir palikite, kol

atvės.

3. Paragaukite, jei reikia, įpilkite dar citrinos sulčių.

4. Į lėkštę berkite bulgurą, ant viršaus dėkite morkas ir smulkintas datules. Pagardinkite mėtomis ar kitais žalumynais ir granatų sėklomis.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page