top of page

Traškios salotos su aštria granola (Receptas)

Skanios salotos yra šviežios, gaivios, traškios. Šios kaip tik tokios, tik dar traškesnės nei galėtumėte tikėtis.

traškios salotos su aštria granola_receptas
VMG nuotr.

2 asm.

Traškioms salotoms paruošti reikia:

  • 300 g žaliųjų žirnelių ankščių

  • 1 kaliaropės

  • 2–3 morkų

  • 1 brokolio

  • 2–3 trumpavaisių agurkų

  • 50 ml alyvuogių aliejaus

  • 20–30 ml citrinų sulčių

  • Žiupsnelio druskos

  • Mėgstamų prieskoninių žolelių (pagal skonį)

  1. Paruoškite verdančio ir ledinio vandens. Žaliųjų žirnelių ankštis užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 1–2 min. tol, kol jų spalva taps skaisčiai žalia. Tuomet greitai apliekite jas lediniu vandeniu.

  2. Likusias daržoves nuplaukite, nulupkite, supjaustykite plonais šiaudeliais. Viską sumaišykite, pagardinkite aliejumi, druska ir citrinos sultimis.

  3. Patiekite salotas užbarstę granolos. Pagal skonį įdėkite prieskoninių žolelių.


Granolai pagaminti reikia:

  • 50 g moliūgų sėklų

  • 50 g saulėgrąžų sėklų

  • 50 g migdolų

  • 50 g sezamų sėklų

  • 50 g linų sėmenų

  • 1 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių

  • 25 ml sojų padažo

  • 25 ml OBELIŲ rapsų aliejaus su moliūgų sėklų aliejumi ir vitaminu D

  • 25 ml balzaminio acto

  • 30 g DANSUKKER auksaspalvio sirupo

  • 1 šaukštelio česnakų granulių

  • 1 šaukštelio malto kumino

  • 1 šaukštelio maltos kalendros

  1. Suberkite moliūgų sėklas, saulėgrąžas, smulkintus migdolus, sezamų sėklas, linų sėmenis bei aitriųjų paprikų dribsnius į didelę keptuvę. Pakaitinkite, kol moliūgų sėklos pradės „šokinėti“. Tuomet apšlakstykite sojų padažu, OBELIŲ rapsų aliejumi su moliūgų sėklų aliejumi ir vitaminu D, balzaminiu actu, pilkite DANSUKKER auksaspalvį sirupą, suberkite česnakų granules, kuminą ir kalendrą. Išmaišykite ir pakaitinkite 1–2 min. Išberkite mišinį ant kepimo popieriaus ir atvėsinkite, kelis kartus išmaišydami.

Skanaus.


Naujausi įrašai

bottom of page