Gardus patiekalas, kuris pamaitins visą šeimą. Slyvos suteikia pikantiškumo ir netikėtumo patiekalui, todėl juo jaukiai nustebinsite ir netikėtai užsukusius svečius.
3–4 asm.
Dešrelėms su slyvomis ir bulvėmis paruošti reikia:
1 vidutinio mėlynojo svogūno
2–3 česnako skiltelių
3–4 šaukštų OBELIŲ rapsų aliejaus
7 šviežių mėgstamų dešrelių (storesnių)
11 vidutinių virtų bulvių su lupena
8 slyvų
2 šaukštų garstyčių
½ buteliuko TINGINIO PANTIS nealkoholinio obuolių sidro
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
2 šaukštų ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
Žiupsnelio kmynų
1 ryšulėlio šviežių šalavijų, čiobrelių, rozmarinų
2 riekelių GARDĖSIS juodos duonos „Bočių“
1. Svogūną perpjaukite pusiau ir tada į 6 dalis, česnaką supjaustykite stambiau.
2. Į ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ rapsų aliejaus, dėkite dešreles ir jas apkepinkite.
3. Į kitą keptuvę pilkite OBELIŲ rapsų aliejaus, dėkite virtas bulves, svogūną ir apkepinkite.
4. Slyvas nuplaukite, išimkite kauliukus.
5. Į tuščią keptuvę dėkite garstyčių, pilkite TINGINIO PANTIS nealkoholinio obuolių sidro, pakaitinkite, berkite KOTANYI druskos ir pipirų.
6. Į kepimo indą sudėkite dešreles, bulves, svogūną, ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, į
apačią – česnaką, pilkite paruoštą padažą. Dėkite slyvas, rozmarinus, šalavijus, čiobrelius ir berkite kmynų.
7. Kepkite orkaitėje su karšto oro funkcija 180 °C temp. apie 15–20 min.
8. Į keptuvę rankomis sutrupinkite GARDĖSIS juodos duonos „Bočių“ riekeles, apšlakstykite
aliejumi, dėkite po šakelę rozmarino ir čiobrelio. Apkepinkite.
9. Ištraukus iš orkaitės apibarstykite duonos trupiniais ir patiekite.
PATARIMAI
1. Jeigu nemėgstate slyvų, jas galite pakeisti obuoliais.
2. Jeigu Jūsų pasirinktose dešrelėse yra kmynų, jų papildomai dėti nereikia.
3. Galite rinktis vištienos, kalakutienos, veršienos dešreles. Svarbu, kad nebūtų labai sausos ar
riebios.
Gardžių atradimų.