Fantastiškos dešrelės su slyvomis ir bulvėmis (Receptas)
- eglerace
- 2023-10-23
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 08-08
Gardus patiekalas, kuris pamaitins visą šeimą. Slyvos suteikia pikantiškumo ir netikėtumo patiekalui, todėl juo jaukiai nustebinsite ir netikėtai užsukusius svečius.

3–4 asm.
Dešrelėms su slyvomis ir bulvėmis paruošti reikia:
1 vidutinio mėlynojo svogūno
2–3 česnako skiltelių
3–4 šaukštų rapsų aliejaus
7 šviežių mėgstamų dešrelių (storesnių)
11 vidutinių virtų bulvių su lupena
8 slyvų
2 šaukštų garstyčių
½ buteliuko nealkoholinio obuolių sidro
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio ketverių pipirų mišinio
2 šaukštų saldžios grietinėlės sviesto
Žiupsnelio kmynų
1 ryšulėlio šviežių šalavijų, čiobrelių, rozmarinų
2 riekelių juodos duonos
1. Svogūną perpjaukite pusiau ir tada į 6 dalis, česnaką supjaustykite stambiau.
2. Į keptuvę pilkite rapsų aliejaus, dėkite dešreles ir jas apkepinkite.
3. Į kitą keptuvę pilkite rapsų aliejaus, dėkite virtas bulves, svogūną ir apkepinkite.
4. Slyvas nuplaukite, išimkite kauliukus.
5. Į tuščią keptuvę dėkite garstyčių, pilkite nealkoholinio obuolių sidro, pakaitinkite, berkite druskos ir pipirų.
6. Į kepimo indą sudėkite dešreles, bulves, svogūną, saldžios grietinėlės sviestą, į
apačią – česnaką, pilkite paruoštą padažą. Dėkite slyvas, rozmarinus, šalavijus, čiobrelius ir berkite kmynų.
7. Kepkite orkaitėje su karšto oro funkcija 180 °C temp. apie 15–20 min.
8. Į keptuvę rankomis sutrupinkite juodos duonos riekeles, apšlakstykite
aliejumi, dėkite po šakelę rozmarino ir čiobrelio. Apkepinkite.
9. Ištraukus iš orkaitės apibarstykite duonos trupiniais ir patiekite.
PATARIMAI
1. Jeigu nemėgstate slyvų, jas galite pakeisti obuoliais.
2. Jeigu Jūsų pasirinktose dešrelėse yra kmynų, jų papildomai dėti nereikia.
3. Galite rinktis vištienos, kalakutienos, veršienos dešreles. Svarbu, kad nebūtų labai sausos ar
riebios.
Gardžių atradimų.