Auksaspalvės grilyje ar orkaitėje keptos morkos (Receptas)

Šviežias, kiek pagardintas morkas, skanu šiek tiek apkepti grilyje ar orkaitėje (200 laipsnių karštyje apie 10 min.). Svarbu neperkepti, išsaugoti morkos traškumą!


grilyje keptos morkos_receptas su morkomis_orkaitėje keptos morkos_glazūruotos morkos_receptas su šviežiomis morkomis
Shutterstock.com nuotr.

Grilyje keptoms morkoms paruošti reikia:

  • 8 nedidelių jaunų morkų

  • Dviejų skiltelių česnako

  • 1 šaukštelio smulkintų kmynų

  • Kelių šaukštų alyvuogių aliejaus

  • Kelių šaukštų terijakio padažo

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Kuokštelio mėgstamų žolelių (krapų, kalendrų, petražolių)

  • Žiupsnelio citrinos žievelės

  1. Morkas nuplaukite, nupjaukite viršūnę su lapais, supjaustykite išilgai.

  2. Ant morkų išspauskite česnako, užberkite druskos, kmynų, pipirų, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

  3. Pakepkite ant grilio kelias minutes, bet neperkepkite, kad morkos išliktų traškios. Prieš baigiant kepti, morkas glazūruokite terijakio padažu.

  4. Patiekite apibarstę tarkuota citrinos žievele, aitriųjų paprikų riekelėmis ir mėgstamomis žolelėmis.


Skanaus!