top of page

Sultinga pica su grilintais baklažanais, sūriu ir granatų sėklomis (Receptas)

Picas mėgsta visi: ir maži, ir dideli, Alfas pasidalino receptu greitai pagaminamos mielinio pagrindo picos, kuri nustebins net įvairiausių picų ragavusiuosius, nes yra su gardinta grilinto baklažano riekelėmis, įvairiais sūriais ir granatų sėklomis.

Picai gaminti galite naudoti ir per vieną minutę pagaminamą picos tešlą, kurios nereikia kildinti.

pica su baklažanais_naminė pica_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

4 asm.



Picai su grilintais baklažanais, sūriu ir granatų sėklomis pagaminti reikia:

Tešlai:

  • 7 g sausų mielių

  • 300 ml šilto vandens

  • 300 g miltų

  • 1 šaukštelio KOTANYI druskos

  • 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus

Įdarui:

  • 1 vidutinio baklažano

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • 2 šaukštų BASSO alyvuogių aliejaus

  • 50 g GERMANTO sūrio „Gouda“

  • 25 g RAMBYNO sūrio užkandžių

  • 1 česnako skiltelės

  • 50 g fetos

  • 1 šaukšto granatų sėklų

Padažui:

  • 150 g MUTTI konservuotų pomidorų

  • 2 česnako skiltelių

  • Keleto šviežių baziliko lapelių

1. Mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.

2. Miltus sumaišykite su KOTANYI druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų.

3. Išminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 val.

4. Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos pagrindą

ir dėkite ant nepridegančio paviršiaus skardos.

5. Kepkite 180 ºC temp. orkaitėje apie 10 minučių.

6. Baklažaną supjaustykite griežinėliais ir apibarstykite KOTANYI druska, palikite pastovėti.

7. ZYLE grilyje apkepinkite nusausintus ir BASSO aliejumi apšlakstytus baklažano gabaliukus.

8. Į ZYLE kokteilinę dėkite MUTTI konservuotus pomidorus, baziliko lapelius ir česnako skilteles, viską sutrinkite.

9. Iškeptą tešlą suplėšykite į 4 netaisyklingo dydžio gabalus ir aptepkite paruoštu padažu.

10. Ant picos gabaliukų patarkuokite GERMANTO sūrio „Gouda“. Dėkite rankomis plėšytų RAMBYNO sūrio užkandžių ir baklažano griežinėlių, patarkuokite česnako ir dar sūrio „Gouda“.

11. Kepkite 180 ºC temp. orkaitėje apie 10 minučių.

12. Ant iškepusios picos berkite rankomis trupinto fetos sūrio. Pagardinkite granatų sėklomis.


PATARIMAI

1. Galite ant viršaus užbarstyti šviežių bazilikų ar kalendrų.

2. Prie picos su baklažanais labiausiai tiktų skanauti VORUTOS nealkoholinį vyną.



 

Prenumeruok Alfo laišką ir kiekvieną penktadienį gauk 10 Alfo atrinktų receptų.

Naujienlaiškį nemokamai prenumeruok čia.


 

Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page