top of page

Greita grybų pica (Receptas)

Greitai pagaminama pica su grybais tiks ir kasdienai, ir bet kuria šventine proga. O Kalėdoms ypač! Pica Kalėdoms šiek tiek neįprastas sprendimas? Bet būkite drąsūs – už šią picą dėkos ir didelis, ir mažas.


greita grybų pica_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

2 asm.


Greitai grybų picai pagaminti reikia:

  • ½ pakelio sausų mielių

  • 250 g miltų

  • 100 ml vandens

  • 1 šaukštelio cukraus

  • 200 g mėgstamų grybų (kreivabudžių, eringi grybų, pievagrybių)

  • 3–4 šaukštų OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus

  • 1 svogūno

  • 2 česnako skiltelių

  • 1 saujelės šalavijų lapų

  • 100 g grietinės (30 arba 40 % rieb.)

  • 100 g smulkintos mocarelos

  • 1 buratos sūrio rutuliuko

  • ⅓ citrinos žievelės

  • 2 šaukštų skrudintų svogūnų

  • Žiupsnelio KOTANYI pipirų mišinio

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

1. Mieles sumaišykite su miltais, šiltu vandeniu, druska bei cukrumi ir užminkykite tešlą. Tešla

turi būti minkšta, šiek tiek lipni. Palikite tešlą kilti maždaug 30 min.

2. Suformuokite picos paplotį. Sudėkite tešlą į miltais apibarstytą kepimo skardą.

3. Grybus supjaustykite plonomis riekelėmis, apibarstykite KOTANYI druska, pipirais ir

apšlakstykite OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejumi. Viską išmaišykite.

4. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, česnaką – nedideliais gabalėliais, juos ir šalavijų

lapelius apšlakstykite aliejumi. Pirštais paskleiskite tolygiai.

5. Tepkite picos pagrindą grietine, berkite mocarelos ir sudėkite pjaustytus grybus, svogūnus,

česnakus ir šalavijų lapelius.

6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 200 °C temp. apie 15 min.

7. Ant iškepusios picos dėkite plėšytą buratą, apibarstykite citrinos žievele, skrudintais

svogūnais ir pipirais.


PATARIMAI:

1. Buratą galite keisti čederio sūriu.

2. Picai iškepus šiek tiek palaukite, tik tada pjaustykite, kad ji įsigertų daugiau skonių.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page