Greitai pagaminama pica su grybais tiks ir kasdienai, ir bet kuria šventine proga. O Kalėdoms ypač! Pica Kalėdoms šiek tiek neįprastas sprendimas? Bet būkite drąsūs – už šią picą dėkos ir didelis, ir mažas.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
2 asm.
Greitai grybų picai pagaminti reikia:
½ pakelio sausų mielių
250 g miltų
100 ml vandens
1 šaukštelio cukraus
200 g mėgstamų grybų (kreivabudžių, eringi grybų, pievagrybių)
3–4 šaukštų rapsų aliejaus
1 svogūno
2 česnako skiltelių
1 saujelės šalavijų lapų
100 g grietinės (30 arba 40 % rieb.)
100 g smulkintos mocarelos
1 buratos sūrio rutuliuko
⅓ citrinos žievelės
2 šaukštų skrudintų svogūnų
Žiupsnelio pipirų mišinio
Žiupsnelio druskos
1. Mieles sumaišykite su miltais, šiltu vandeniu, druska bei cukrumi ir užminkykite tešlą. Tešla
turi būti minkšta, šiek tiek lipni. Palikite tešlą kilti maždaug 30 min.
2. Suformuokite picos paplotį. Sudėkite tešlą į miltais apibarstytą kepimo skardą.
3. Grybus supjaustykite plonomis riekelėmis, apibarstykite druska, pipirais ir
apšlakstykite rapsų aliejumi. Viską išmaišykite.
4. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, česnaką – nedideliais gabalėliais, juos ir šalavijų
lapelius apšlakstykite aliejumi. Pirštais paskleiskite tolygiai.
5. Tepkite picos pagrindą grietine, berkite mocarelos ir sudėkite pjaustytus grybus, svogūnus,
česnakus ir šalavijų lapelius.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 200 °C temp. apie 15 min.
7. Ant iškepusios picos dėkite plėšytą buratą, apibarstykite citrinos žievele, skrudintais
svogūnais ir pipirais.
PATARIMAI:
1. Buratą galite keisti čederio sūriu.
2. Picai iškepus šiek tiek palaukite, tik tada pjaustykite, kad ji įsigertų daugiau skonių.
Skanaus.