top of page

Karamelizuotų svogūnų ir porų pica su mocarela (Receptas)

Dar vienas gardus bemėsės picos receptas, kuriame itin gardžiai dera karamelizuotas svogūnas, poras ir mocarela.

Picai gaminti galite naudoti ir per vieną minutę pagaminamą picos tešlą, kurios nereikia kildinti.

karamelizuotų svogūnų ir porų pica su mocarela_receptas_naminė pica_Alfp pica
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą AlfoVila žiūrėkite čia



JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

4 asm.


Karamelizuotų svogūnų ir porų picai su mocarela pagaminti reikia:

Tešlai:

  • 7 g sausų mielių

  • 300 ml šilto vandens

  • 300 g miltų

  • 1 šaukštelio KOTANYI druskos

  • 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus

Įdarui:

  • 1 vidutinio svogūno

  • ½ poro

  • 4 šaukštų BASSO alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • 1 šaukšto DANSUKKER auksaspalvio sirupo

  • 50 g DŽIUGAS kietojo sūrio

  • 50 g GERMANTO sūrio „Gouda“

  • 100 g mocarelos

  • Keleto petražolės šakelių

Padažui:

  • 150 g MUTTI konservuotų pomidorų

  • 2 česnako skiltelių

  • Keleto šviežių baziliko lapelių

1. Mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.

2. Miltus sumaišykite su KOTANYI druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų.

3. Išminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 val.

4. Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos pagrindą ir dėkite ant nepridegančio paviršiaus skardos.

5. Kepkite 180 ºC temp. orkaitėje apie 10 minučių.

6. Svogūną supjaustykite smulkiau nei pusžiedžiais, porą – pusžiedžiais.

7. Į keptuvę pilkite BASSO alyvuogių aliejaus, dėkite porus ir svogūnus, apkepkite. Berkite

KOTANYI druskos ir juodųjų pipirų. Pilkite DANSUKKER auksaspalvio sirupo, viską išmaišykite

ir karamelizuokite.

8. Į ZYLE kokteilinę dėkite MUTTI konservuotus pomidorus, baziliko lapelius ir česnako skilteles, viską sutrinkite.

9. Iškeptą tešlą suplėšykite į 4 netaisyklingo dydžio gabalus ir aptepkite paruoštu padažu.

10. Ant picos gabaliukų patarkuokite DŽIUGAS kietojo sūrio. Dėkite karamelizuotus svogūnus,

patarkuokite GERMANTO sūrio „Gouda“.

11. Kepkite 180 ºC temp. orkaitėje apie 10 minučių.

12. Ant iškepusios picos dėkite rankomis plėšyto mocarelos sūrio. Pagardinkite petražolių lapeliais.


PATARIMAI

1. Prie picos labiausiai tiktų skanauti FRANKLIN&SONS kolą.


 

Prenumeruok Alfo laišką ir kiekvieną penktadienį gauk 10 Alfo atrinktų receptų.

Naujienlaiškį nemokamai prenumeruok čia.


 

Skanaus.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page