top of page

Per 1 minutę pagaminama picos tešla, kurios nereikia kildinti


pica, Alfas vienas namuose, picos tešla, Alfas Ivanauskas

#Alfasvienasnamuose laidą ir video receptus rasite ČIA


1 picai (25–30 cm skersmens)

1 asm.

1 min. tešlai

Kepimas 10 min.


Picos tešlai pagaminti reikia:

  • 100 g kvietinių miltų

  • 60 g vandens

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio kepimo miltelių

  • Žiupsnelio druskos

  • Miltų rankoms suvilgyti

Picos įdarui:

  • 3 šaukštų pomidorų padažo

  • ½ raudonojo svogūno

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

  • 3 džiovintų abrikosų

  • 80 g mėgstamos dešros / kumpio ar virtos vištienos

  • 60 g mocarelos sūrio

  • Žiupsnelio picos prieskonių

  • Baziliko lapelių papuošimui

1. Į dubenį suberkite miltus, druską, kepimo miltelius, supilkite vandenį ir aliejų. Minkykite su rankomis kol pasidarys vientisa tešla. Jei matote, kad tešla kieta, galite įpilti šiek tiek vandens ir toliau minkyti. Orkaitėje nustatykite karšto oro apipūtimo funkciją su 220 laipsnių temperatūra.

2. Ant lentelės pasibarstykite miltų ir gerai iškočiokite tešlą. Svarbiausia, kad padas nebūtų storas, nes jis turėtų iškepti per 10 min.

3. Į kepimo popieriumi išklotą skardą dėkite tešlą.

4. Tešlą aptepkite pomidorų padažu, palikite kraštelius neteptus, kad jie būtų traškesni. Rankomis susmulkinkite ir dėkite mocarelą, dešrą galite dėti didesniais susuktais gabaliukais, kad ji būtų sultingesnė. Susmulkinkite ir užbarstykite abrikosų, suberkite picos prieskonius. Supjaustykite svogūną griežinėliais, jį įmasažuokite aliejumi, taip jis nesudegs, dėkite ant picos.

5. Dėkite picą į orkaitę ir kepkite 220 laipsnių temperatūroje apie 10 minučių.

6. Iškepusią picą galite papuošti šviežiais baziliko lapeliais.


ALFO PATARIMAI:

· Jei neturite kočėlo, jį galite pakeisti buteliu.

· Galite tešlą pasigaminti iš anksto.

· Svarbu ant tešlos nepridėti labai daug ingredientų, jų turėtų būti ne daugiau kaip 5 (be prieskonių).


Visus produktus receptui vieno mygtuko paspaudimu rasite BARBORA.lt


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page