top of page

Kepintų romaninių salotų pica su mocarela ir bazilikais (Receptas)

Alfas pasidalino receptu greitai pagaminamos mielinio pagrindo picos su keptomis romaninėmis salotomis, mocarela ir bazilikais. Gal kiek neįprastas, bet labai gardus derinys, ypač pradžiuginsiantis tuos, kurie nori pailsėti nuo mėsos.


Picai gaminti galite naudoti ir per vieną minutę pagaminamą picos tešlą, kurios nereikia kildinti.

plėšyta pica_p[ica su kepintomis romaninėmis salotomis, mocarela ir pomidorais_Alfo receptas_naminė pica
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:

 

4 asm.


Kepintų romaninių salotų picai su mocarela ir bazilikais pagaminti reikia:

Tešlai:

  • 7 g sausų mielių

  • 300 ml šilto vandens

  • 300 g miltų

  • 1 šaukštelio KOTANYI druskos

  • 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus

Įdarui:

  • 1 nedidelės romaninės salotos

  • 4 šaukštų BASSO alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio sultinio miltelių

  • 1 česnako skiltelės

  • 1 šaukštelio KIKKOMAN sojų padažo

  • 50 g DŽIUGAS kietojo sūrio

  • 100 g mocarelos

  • Keleto baziliko lapelių

Padažui:

  • 150 g MUTTI konservuotų pomidorų

  • 2 česnako skiltelių

  • Keleto šviežių baziliko lapelių

1. Mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.

2. Miltus sumaišykite su KOTANYI druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų.

3. Išminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 val.

4. Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos pagrindą ir dėkite ant nepridegančio paviršiaus skardos.

5. Kepkite 180 ºC temp. orkaitėje apie 10 minučių.

6. Salotą pjaustykite kaip kopūstą.

7. Į keptuvę pilkite BASSO alyvuogių aliejaus, dėkite pjaustytą romaninę salotą, berkite

KOTANYI juodųjų pipirų, maišykite ir kepinkite. Kai salotos sukeps, berkite sultinio, įtarkuokite

česnako skiltelę, pamaišykite. Pilkite KIKKOMAN sojų padažo, išmaišykite ir nukelkite nuo kaitros.

8. Į ZYLE kokteilinę dėkite MUTTI konservuotus pomidorus, baziliko lapelius ir česnako skilteles, viską sutrinkite.

9. Iškeptą tešlą suplėšykite į 4 netaisyklingo dydžio gabalus ir aptepkite paruoštu padažu.

10. Ant picos gabaliukų patarkuokite DŽIUGAS kietojo sūrio. Dėkite kepintas salotas, patarkuokite dar kietojo sūrio.

11. Kepkite 180 ºC temp. orkaitėje apie 10 minučių.

12. Ant iškepusios picos dėkite rankomis plėšyto mocarelos sūrio. Puoškite baziliko lapeliais, ir

užberkite juodųjų pipirų.


PATARIMAI

1. Pica puikiai derės su TINGINIO PANTIS nealkoholiniu obuolių sidru.



 

Prenumeruok Alfo laišką ir kiekvieną penktadienį gauk 10 Alfo atrinktų receptų.

Naujienlaiškį nemokamai prenumeruok čia.


 


Skanaus.




Naujausi įrašai

bottom of page