top of page

Abejingų nepaliksianti, rudeniška pica su grybais (Receptas)

Tai pica, kuri ir patiks, ir nustebins net pačius picų meistrus italus. Bemielė tešla traškiam, bet kartu ir minkštam picos pagrindui ruošiama vos iš kelių ingredientų, tik svarbu nepagailėti druskos, nes pica ją mėgsta. O picos įdaro – uogų ir grybų – derinys maloniai sužavės visus, kurie ragaus. Ši rudeniško skonio, labai jauki pica yra tiesiog neatsivalgoma.

picos receptas_naminė pica_pica su grybais_Alfo receptas_greita pica
VMG nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia.


JUMS TAIP PAT PATIKS:


Picai su grybais paruošti reikia:

Picos padui:

  • 100 g miltų

  • 1 šaukšto KOTANYI druskos

  • ½ šaukštelio kepimo miltelių

  • 2–3 šaukštų OBELIŲ sviesto skonio aliejaus

  • Šlakelio vandens

Picos įdarui:

  • 1 vidutinio svogūno

  • 3 česnako skiltelių

  • 500 g voveraičių

  • 4–5 šaukštų OBELIŲ sviesto skonio aliejaus

  • 2 šaukštų DOBILO ekologiškos grietinės

  • 1 saujos tarkuoto kietojo sūrio

  • 1 saujos tarkuoto mocarelos sūrio

  • 1 ryšulėlio laiškinių česnakų

  • 1 ryšulėlio čiobrelių

  • 1 buratos sūrio rutuliuko

  • 20–30 šilauogių

  • 2 šaukštų kedrinių pinijų

  • ⅓ citrinos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

1. Į dubenį berkite miltus, druską, kepimo miltelius, pilkite OBELIŲ sviesto skonio aliejaus,

vandens ir viską išmaišykite.

2. Delnais išminkykite tešlą, iškočiokite kočėlu ir formuokite picos padą.

3. Dėkite picos padą į ELECTROLUX nepridegančio paviršiaus skardą „Easy2Clean“.

4. Supjaustykite svogūną ir česnaką nedideliais kubeliais. Didesnes voveraites galite perpjauti per pusę, mažesnių pjaustyti nereikia.

5. Į ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ sviesto skonio aliejaus, dėkite voveraites. Kepkite didesnėje

kaitroje. Berkite svogūną ir kepinkite.

6. Kai svogūnai lengvai apkeps, berkite česnaką ir juodųjų pipirų.

7. Picos padą ištepkite DOBILO ekologiška grietine. Ant viršaus tarkuokite kietojo sūrio,

mocarelos.

8. Picos padą dėkite į orkaitę ir kepkite 220 °C temp. su karšto oro apipūtimo funkcija apie 15 min.,kol sūris gražiai išsilydys ir apskrus.

9. Laiškinius česnakus ir čiobrelius susmulkinkite, dalį jų suberkite į keptuvę su voveraitėmis.

Viską išmaišykite.

10Laiškinius česnakus ir čiobrelius susmulkinkite, dalį jų suberkite į keptuvę su voveraitėmis.

Viską išmaišykite.


PATARIMAI:

1. Į tešlą galite įtarkuoti citrinos žievelės ar čiobrelių, taip paįvairinsite picos skonį.

2. Voveraites galite keisti kitais mėgstamais grybais, pvz.: baravykais.


Skanaus.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page