Pica be mėsos gali būti skani? Be abejo, nes svarbiausia yra gardus pagrindas (šis yra itin greitai ir lengvai pagaminamas) ir gardūs, gerai tarpusavyje derantys įdaro ingredientai. Traškus picos pagrindas + tik augaliniai produktai ir barbekiu prieskonis = niekas net neįtars, kad tai bemėsė pica. Būtinai išbandykite.

Laidą AlfoVila žiūrėkite čia.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
2 asm.
Greitai barbekiu picai pagaminti reikia:
Tešlai:
1½ stiklinės miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio KOTANYI Provanso žolelių
½ stiklinės TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)
2 šaukštų OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus
Picos įdarui:
400 g MUTTI konservuotų pomidorų
1 šaukštelio smulkintų mėgstamų prieskoninių žolelių
Keleto mėgstamų grybų (rudieji ar baltieji pievagrybiai, kreivabūdės)
2 šaukštų OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus
Žiupsnelio KOTANYI Provanso žolelių
1 keptos marinuotos paprikos
3 džiovintų slyvų
1 vidutinio mėlynojo svogūno
200 g NATURLI sojų faršo
4–5 šaukštų KIKKOMAN padažo „Teriyaki BBQ“
2 saujų DŽIUGAS tarkuotų sūrių mišinio picoms
Keleto marinuotų svogūnėlių (nebūtina)
2 saujų gražgarsčių
1 Chalapos paprikos (nebūtina)
Keleto DORITOS sūrio skonio traškučių
Žiupsnelio KOTANYI druskos
1. Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, KOTANYI Provanso prieskonius, pilkite TICHĖ
natūralaus mineralinio vandens, OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus. Viską išmaišykite ir išminkykite
rankomis.
2. Ant lentelės užberkite miltų, dėkite tešlą ir iškočiokite kočėlu. Dėkite ant kepimo skardos.
3. Nugarinkite MUTTI konservuotus pomidorus, įberkite KOTANYI druskos, mėgstamų
prieskoninių žolelių.
4. Grybus supjaustykite griežinėliais, apšlakstykite OBELIŲ saulėgrąžų aliejumi, berkite
KOTANYI Provanso žolelių ir apvoliokite.
5. Papriką supjaustykite vidutiniais kvadratėliais, slyvas – smulkesniais kubeliais. Mėlynąjį svogūną. upjaustykite pusžiedžiais, apšlakstykite aliejumi.
6. Į dubenį suberkite pjaustytas slyvas ir paprikas, NATURLI sojų faršą, pilkite KIKKOMAN
padažo „Teriyaki BBQ“, viską išmaišykite.
7. Ant picos pado tepkite nugarintą pomidorų padažą, berkite DŽIUGAS tarkuotų sūrių mišinio
picoms ir dėkite faršo mišinio, dar šiek tiek sūrio, pjaustytų svogūnų, grybų, marinuotų svogūnėlių.
8. Dėkite į orkaitę ir kepkite 190 °C temp. apie 15 min., kol gražiai apskrus.
9. Iškepusią picą galite paskaninti padažu „Teriyaki BBQ“, gražgarstes išmaišykite su Chalapos
paprika ir dėkite ant picos. Apibarstykite trupintais DORITOS sūrio skonio traškučiais.
PATARIMAI
1. Jei minkant jaučiate, kad tešla sausoka, galite įpilti daugiau vandens ir šiek tiek aliejaus. Taip
reguliuokite tešlos tirštumą.
2. Jei mėgstate aštriau, galite įdėti KOTANYI smulkintų Kajeno paprikų.
3. Nugarintą pomidorų masę šaldytuve galite laikyti keletą dienų ir skaninti kitus mėgstamus
patiekalus.
4. Picą galite pagardinti tarkuota citrinos žievele.
Skanaus.