top of page

Traški pica su morkomis ir kelių rūšių sūriais (Receptas)

Alfas pasidalino receptu greitai pagaminamos mielinio pagrindo picos, kuri nustebins net įvairiausių picų ragavusiuosius, nes yra gardinta... morkų juostelėmis, kelių rūšių sūriais ir kmynais. Netikėtas, bet labai gardus derinys, ypač pradžiuginsiantis tuos, kurie nori pailsėti nuo mėsos.

Picai gaminti galite naudoti ir per vieną minutę pagaminamą picos tešlą, kurios nereikia kildinti.

Naminė pica_pica su morkomis_pocos receptas_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.


JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:


 

4 asm.


Traškiai picai su morkomis ir kelių rūšių sūriu pagaminti reikia:

Tešlai:

  • 7 g sausų mielių

  • 300 ml šilto vandens

  • 300 g miltų

  • 1 šaukštelio KOTANYI druskos

  • 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus

Įdarui:

  • 3 vidutinių morkų

  • 4 šaukštų BASSO alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio kmynų

  • Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • 1 KOTANYI cinamono lazdelės

  • 50 g GERMANTO sūrio „Gouda“

  • 50 g DŽIUGAS kietojo sūrio

  • 50 g fetos

  • Keleto morkų lapelių

Padažui:

  • 150 g MUTTI konservuotų pomidorų

  • 2 česnako skiltelių

  • Keleto šviežių baziliko lapelių

1. Mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.

2. Miltus sumaišykite su KOTANYI druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų.

3. Išminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 val.

4. Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos pagrindą ir dėkite ant nepridegančio paviršiaus skardos.

5. Kepkite 180 ºC temp. orkaitėje apie 10 minučių.

6. Morkas nuskuskite ir skustuku supjaustykite ilgomis juostelėmis.

7. Į keptuvę pilkite BASSO alyvuogių aliejaus, dėkite morkas ir apkepkite. Berkite kmynų,

KOTANYI kalendros, druskos, įdėkite cinamono lazdelę. Išmaišykite ir kaitinkite.

8. Į ZYLE kokteilinę dėkite MUTTI konservuotus pomidorus, baziliko lapelius ir česnako skilteles, viską sutrinkite.

9. Iškeptą tešlą suplėšykite į 4 netaisyklingo dydžio gabalus ir aptepkite paruoštu padažu.

10. Ant picos gabaliukų patarkuokite GERMANTO sūrio „Gouda“. Dėkite kepintų morkų, patarkuokite DŽIUGAS kietojo sūrio.

11. Kepkite 180 ºC temp. orkaitėje apie 10 minučių.

12. Ant iškepusios picos berkite rankomis trupinto fetos sūrio. Papuoškite morkų lapeliais ir

apšlakstykite alyvuogių aliejumi.


PATARIMAI

1. Galite paskaninti kepintų moliūgų ar saulėgrąžų sėklomis.

2. Prie picos labai tiks GUBERNIJOS duonos gira.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page