top of page

TOP5: skaitomiausi Joninių savaitės straipsniai

Saulė, karštis, grilio dūmas ir laisvadieniai vidury savaitės yra kaip tik tas planuotų ir atsitiktinių dalykų derinukas, kuris tarsi „sako": pailsėk, pasimėgauk, nesivargink ir skaniai pavalgyk.

Apie tai ir buvo visa ši savaitė. Ačiū, kad esate kartu, skaitote ir prisidedate prie vasaros malonumų.



Ką labiausiai skaitėte šią savaitę?


Be jokios abejonės, ir skaitėte, ir žiūrėtoje naujas VIENAS GAMTOJE serijas, kuriose šią savaitę pagrindinius vaidmenis atliko burnoje tirpstantys brandintos jautienos šašlykai, grilyje keptos vegetariškos tortilijos, ypatingieji Alfo šaltibarščiai su ožkų sūrio rutuliukais ir sočiosios jautienos didkepsio salotos su vasaros uogomis. Kitą savaitę laukia nauji atradimai!


Alfas Ivanauskas, Alfo receptai, šaltibarščiai, vmgonline.lt

Visiškai nekeista, kad akį ir nosį traukia viskas, kas kvepia jūra. Surinkome dešimt receptų su jūrų gėrybėmis ir ši iniciatyva sulaukė gausaus dėmesio. Labai tikimės, kad ir gaminimo! Receptus rasite ČIA.



„Show must go on": brusketas – į stalą! – taip skambiai pavadinome straipsnį apie, regis, tokį paprastą vakarėlių starterį. Betgi kaip tik paprasti maži dalykėliai dažniausiai ir sukuria vakarėlio ar susitikimo prie stalo nuotaiką, įtaigą ir užglaisto visus nesusipratimus, tiesa? Įsidėmėkite receptus, nes tikrai pravers.



Kartais kviečiame gaminti tai, ką mėgstate, bet kitaip. Sako, kad tie, kurie nemėgo originalaus „fish&chips”, pamėgo veganišką, kai atsisakė žuvies arba tiesiog turėjo progos paragauti „žuvies“ be žuvies. Veganiška populiaraus recepto variacija: Veganiškas „fish & chips“ – skaniau nei originalas.



Restoranai vis plačiau atveria duris, kviečia ir vėl ragauti, mėgautis, atrasti. Jau skelbėme sąrašą patiekalų, kurių virtuvės šefai nerekomenduoja užsisakyti restoranuose , o šįkart garsiausiems Lietuvos virtuvės profesionalams uždavėme priešingą klausimą: ką rekomenduotų užsisakinėti restoranuose? Mato Paulino, Andriaus Kubiliaus, Ingos Turminienės ir Deivydo Praspaliausko atsakymus rasite straipsnyje Valgome ne namuose: virtuvės profesionalai pataria, ką verta užsisakyti restoranuose.





Iki skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page