Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

10 patiekalų, kurių virtuvės šefai nerekomenduoja užsisakyti restoranuose

Skamba įdomiai, tiesa? Portalo finedininglovers.com komanda apklausė garsiausių virtuvės šefų ir sudarė sąrašą patiekalų, kurių jie nerekomenduoja užsisakinėti restoranuose. Kodėl?

Atsakymas turbūt ne visai toks, kokio tikitės. Ne, su tais patiekalais viskas gerai, tiesiog šiais laikais dauguma mūsų turi pakankamai įgūdžių ir reikiamos įrangos, kad tuos patiekalus puikiai, o gal net ir geriau pasigamintų patys savo namų virtuvėse.


Štai tie 10 patiekalų, kurių virtuvės šefai nerekomenduoja užsisakyti restoranuose:


1. Lašiša

Šefai pabrėžia, kad lašišos tobulumas mažai tepriklauso nuo ruošimo technikos – viską lemia produkto kokybė ir šviežumas. Be to, dauguma šefų pastebi, kad restoranuose lašiša dažnai būna arba perkepta, arba iškepta nepakankamai, pernelyg prieskoniuota arba išvis prėska.

Be to, restoranuose lašiša dažnai patiekiama su pernelyg daug visiškai nereikalingų priedų – prieskonių ar padažų. Jei lašiša yra kokybiška, jai užtenka praktiškai tik druskos ir pipirų. Kitais pagardais užgožiamas jos skonis.



1. Plakta kiaušinienė

Tai patiekalas, kuris nereikalauja ypatingų pastangų ar ruošimo technikos, tad šefai rekomenduoja restorane jos neužsisakyti. Kiekvienas kiaušinienę gaminasi labai skirtingai, be to, namuose gaminto patiekalo savikaina yra daug, bene dešimt kartų, mažesnė nei restorane.

Kaip dažnai restorane valgėte išties puikią kiaušinienę, t. y., geresnę, nei išsikepate sau patys, a?