AŠ Ikona vmgonline

„Show must go on": brusketas – į stalą!

Kaip žodžių iš dainos neišimsi, taip ir brusketų nuo susitikimų ir vakarėlių stalo „nenukraustysi" – jos yra bene ištikimiausias daugiau ar mažiau įpareigojančio susibūrimo dalyvis. Vasarą susibūrimų netrūksta, tad lai netrūksta ir brusketų įvairovės!


Brusketos, Alfo Ivanausko receptai, skrudinta duona, vmgonline.lt

Brusketų ruošimo ABC:

  • Brusketų pagrindas: čiabata arba kitos tinkanti skrudinti duona ir alyvuogių aliejus (pašlakstyti)

  • Duoną supjaustykite riekelėmis. Dėkite riekeles į skardą, šaukite į stipriai įkaitintą orkaitę. Naudokite grilio funkciją. Kepkite iš abiejų pusių. Iškepusias batono riekeles pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

  • Dėkite duonos riekeles į įkaitintą keptuvę arba ant grilio ir paskrudinkite iš abiejų pusių. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

  • Svarbiausia – paskrudinkite duoną taip, kad ji būtų traški iš išorės ir minkšta iš vidaus. Ypatingo gardumo suteiks geros kokybės alyvuogių aliejus.

  • Vakarykštę duoną galima supjaustyti ploniau, bet jei brusketos pagrindo storis nesvarbu, galima imti tokią duoną, kokia jums patinka.


Brusketa su troškintais pomidorais ir kaparėliais

Reikia:

  • „Šalotinio“ svogūno

  • česnako (pagal skonį)

  • aliejaus

  • vyšninių pomidoriukų

  • druskos

  • žiupsnelio džiovinto baziliko

  • kelių šaukštų kaparėlių

  • kreminio sūrelio.

Supjaustykite „šalotinį“ svogūną, susmulkinkite česnaką, berkite į keptuvę su pašildytu aliejumi ir kepkite, kol svogūnai taps permatomi. Suberkite perpjautus vyšninius pomidoriukus, pakepinkite, kol pomidoriukai suminkštės, įberkite druskos, baziliko ir dar pakepkite. Suberkite kaparėlius. Duoną patepkite kreminiu sūreliu ir uždėkite įdaro.


Brusketa su moliūgu ir špinatais

Reikia:

  • nuvalyto moliūgo

  • svogūno

  • aliejaus

  • saujos špinatų

  • druskos

  • muskato riešuto

  • tepamosios varškės

Supjaustykite moliūgą nedideliais kubeliais. Smulkiai supjaustykite svogūną, berkite į keptuvę su pašildytu aliejumi ir kepkite, kol svogūnai taps permatomi, suberkite moliūgą ir stipriai apkepkite. Suberkite špinatus, pagardinkite druska, pabarstykite muskato riešutu. Kepkite, kol moliūgai suminkštės. Duoną patepkite varške ir uždėkite įdaro.



Brusketa su varške ir vynuogėmis

Reikia:

  • tepamosios varškės

  • medaus

  • raudonųjų vynuogių

  • mėtų lapelių

Sumaišykite tepamąją varškę su lašeliu medaus. Duoną pašlakstykite aliejumi, patepkite varške, uždėkite vynuogių ir dėkite į orkaitę po stipriai įkaitintu griliu. Kepkite, kol vynuogės lengvai pakeps. Patiekite su mėtos lapeliais.


Brusketa su apelsinais

Reikia:

  • Apelsino

  • rikotos sūrio

  • skysto medaus

  • mėtų lapelių

Išpjaukite iš apelsino skilteles. Paskrudintą duoną patepkite rikota, pašlakstykite skystu medumi, uždėkite apelsino skilteles ir mėtų.



Brusketa su agurkais ir varškės sūriu

Reikia:

  • Agurkų

  • citrinos sulčių

  • krapų

  • aliejaus

  • druskos

  • varškės sūrio

Agurkus supjaustykite riekelėmis, pašlakstykite citrinos sultimis ir aliejumi, pabarstykite smulkintų krapų ir permaišykite. Ant paskrudintos duonos dėkite varškės sūrio riekelę, ant viršaus – agurkų.


Brusketa su pievagrybiais ir svogūnų džemu

  • Reikia:

  • Pievagrybių

  • aliejaus druskos

  • čiobrelių

  • svogūnų džemo

  • lazdynų riešutų

Pievagrybius supjaustykite plonomis riekelėmis, pakepinkite jas aliejuje kartu su čiobrelio šakele. Kepkite, kol gražiai apskrus. Įberkite druskos. Ant paskrudintos duonos dėkite svogūnų džemą, ant viršaus – pievagrybius ir smulkintus lazdynų riešutus.


Brusketa su bri ir gervuogėmis

Reikia:

  • Kelių riekelių bri sūrio

  • gervuogių arba kitokių uogų

  • skysto medaus

  • mėtų lapelių

Uždėkite ant duonos riekės bri, ant viršaus išdėliokite gervuoges arba kitokias uogas, dėkite į orkaitę po stipriai įkaitintu griliu. Kepkite, kol sūris pradės lydytis. Iškeptą brusketą pašlakstykite medumi. Patiekite su mėtų lapeliais.




Brusketa su avokadu ir vytintu kumpiu

Reikia:

  • Prinokusio avokado

  • druskos

  • žaliosios citrinos sulčių

  • vytinto kumpio

Avokado minkštimą sutrinkite šakute, sumaišykite su žaliosios citrinos sultimis ir druska. Gautą masę užtepkite ant skrudintos duonos ir uždėkite vytinto kumpio.


Brusketa su saulėgrąžų užtepėle ir pomidorais

Reikia:

  • Išmirkytų saulėgrąžų

  • Raudonojo pesto

  • česnako

  • aliejaus

  • pomidorų

Sutrinkite saulėgrąžas su pestu, smulkintu česnaku ir aliejumi, pomidorus supjaustykite plonomis riekelėmis. Skrudintą duoną užtepkite saulėgrąžų užtepėle ir sudėliokite pomidorų riekeles.


Brusketa su keptais obuoliais ir svogūnų džemu

Reikia:

  • Obuolių

  • šalavijo lapelių

  • aliejaus

  • citrinos sulčių

  • druskos

  • svogūnų džemo

Supjaustykite obuolius nedideliais kubeliais, pašlakstykite citrinos sultimis, apkepkite su šalavijo lapeliais. Ant paskrudintos duonos dėkite svogūnų džemą, obuolius ir gruzdintą šalavijo lapelį.




Skanaus!


ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg