top of page

Pyragas su mėsos kukuliais ir pelėsinio sūrio padažu (Receptas)

Kukuliai gali būti puikus pyrago įdaras – pamėginkite. Taip pat nuostabiai atrodys kukuliai ant atvirų pyragų, picų arba picetų. Drąsiai eksperimentuokite – kukuliai atlaikys viską! Bemielės tešlos pyrago su mėsos kukuliais ir pelėsinio sūrio padažu receptas.


nesaldus bemielės tešlos pyragas su kukuliais, receptas, idėja pietums, Alfo receptai
VMG nuotr.

2–3 asm.

Gaminimo laikas 10 min.

Kepimas 30 min.

Orkaitės t-ra 190 °C


Nesaldžiam pyragui su kukuliais reikia:

  • 1 lakšto sluoksniuotos bemielės tešlos (~300 g)

  • 300 ml neriebios grietinėlės

  • 1 kiaušinio

  • 80 g pelėsinio sūrio*

  • Žiupsnelio tarkuoto muskato

  • Druskos, juodųjų pipirų

  • 6–8 kukulių

  1. Į kepimo formą sudėkite sluoksniuotos tešlos lakštą.

  2. Grietinėlę sumaišykite su kiaušiniu. Supilkite mišinį į formą su sluoksniuota tešla.

  3. Pelėsinį sūrį supjaustykite kubeliais ir sudėkite į grietinėlę. Pagardinkite tarkuotu muskatu, druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.

  4. Sudėliokite kukulius.

  5. Šaukite į iki 190 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 min.

  6. Patiekite su šviežių daržovių salotomis.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page