Skaitomiausiųjų TOP5: ant stalo keliauja smidrai, ridikėliai ir skanėstai, kurie neturi sezono
- eglerace
- 2024-04-21
- 1 min. skaitymo
Ką gaminome šią savaitę?

Traškūs smidrai su krevetėmis ir kiaušiniu atvers Jums naują kulinarinį kosmosą. Ir pusryčiams, ir vakarienėms, ir visada, kai norisi patirti valgymo malonumą.
Greita, skanu, įdomu, maistinga!

Vasara – ne už kalnų, o kokia vasara be skaniosios Pavlovos: morengo ir šviežių uogų deserto?
Morengas – plakti kepti baltymai – yra gana kaprizingas kepinys, kurį svarbu ruošti laikantis tam tikrų taisyklių. Apie jas, taip pat morengų gaminimo triukus ir klaidas laidoje KULINARINIS MELO DETEKTORIUS Alfas kalbėjosi su Kauno kolegijos lektore, maisto technologe Inga Pupeliene-Nikštute. Skaitykite čia.

Patiekalai-transformeriai yra tikras kulinarinis triukas – pasitelkus šiek tiek vaizduotės galima padaryti stebuklą: niekada negirdėsite „šito nenoriu“, „šitas pabodo“ arba „nežinau, ko noriu“.
Šįkart – pasiūlymas granolos mėgėjams. Kai namuose turite granolos, žinokite, kad visada turite mažiausiai du pasirinkimus: tai gardus granolos dubenėlis su kefyru / pienu ar jogurtu arba... tobuliausi neatsivalgomi blyneliai!

Vienu šūviu – du zuikiai. Labai taiklus posakis, kuris puikiai tinka šiam Alfo receptui. Reikės bemielės tešlos ir labai greitai paruošiamų dviejų skirtingų įdarų – ir gero vakarėlio meniu beveik išpildytas! Sūrius pyragėlius patiekite su karštu vištienos sultiniu (Tikra konkurencija kibinams!), o cinamoninius patiekite kaip desertą.

Kaip be sriubos? Gardi, švelni, greitai pagaminama vaikystę primenanti daržovių sriuba, pagardinta grietinėle yra jaukus patiekalas pietums arba vakarienei. Visiems, kuriems norisi apkabinimo, arba tiesiog sušilti iš vidaus.

Gardžių atradimų.