top of page

Skaitomiausiųjų TOP5: ant stalo keliauja smidrai, ridikėliai ir skanėstai, kurie neturi sezono

Ką gaminome šią savaitę?


Traškūs smidrai su krevetėmis ir kiaušiniu atvers Jums naują kulinarinį kosmosą. Ir pusryčiams, ir vakarienėms, ir visada, kai norisi patirti valgymo malonumą. 

Greita, skanu, įdomu, maistinga! 


smidrai su krvetėmis ir kiaušiniu_Alfo receptas
VMG nuotr.

Vasara – ne už kalnų, o kokia vasara be skaniosios Pavlovos: morengo ir šviežių uogų deserto? 

Morengas – plakti kepti baltymai – yra gana kaprizingas kepinys, kurį svarbu ruošti laikantis tam tikrų taisyklių. Apie jas, taip pat morengų gaminimo triukus ir klaidas laidoje KULINARINIS MELO DETEKTORIUS Alfas kalbėjosi su Kauno kolegijos lektore, maisto technologe Inga Pupeliene-Nikštute. Skaitykite čia.


kaip kepti morengą? Alfo receptai
VMG nuotr.

Patiekalai-transformeriai yra tikras kulinarinis triukas – pasitelkus šiek tiek vaizduotės galima padaryti stebuklą: niekada negirdėsite „šito nenoriu“, „šitas pabodo“ arba „nežinau, ko noriu“.

Šįkart – pasiūlymas granolos mėgėjams. Kai namuose turite granolos, žinokite, kad visada turite mažiausiai du pasirinkimus: tai gardus granolos dubenėlis su kefyru / pienu ar jogurtu arba... tobuliausi neatsivalgomi blyneliai!


avižiniai blyneliai_receptas
VMG nuotr.

Vienu šūviu – du zuikiai. Labai taiklus posakis, kuris puikiai tinka šiam Alfo receptui. Reikės bemielės tešlos ir labai greitai paruošiamų dviejų skirtingų įdarų – ir gero vakarėlio meniu beveik išpildytas! Sūrius pyragėlius patiekite su karštu vištienos sultiniu (Tikra konkurencija kibinams!), o cinamoninius patiekite kaip desertą. 


bandelės_Alfo receptas
VMG nuotr.

Kaip be sriubos? Gardi, švelni, greitai pagaminama vaikystę primenanti daržovių sriuba, pagardinta grietinėle yra jaukus patiekalas pietums arba vakarienei. Visiems, kuriems norisi apkabinimo, arba tiesiog sušilti iš vidaus.

daržovių sriuba_Alfo receptas
VMG nuotr.

Gardžių atradimų.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page