Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Originalios sočiosios didkepsnio salotos su vasariškomis uogomis


Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Laidą ir video receptą galite žiūrėti ČIA



Reikia:

  • 1 jautienos didkepsnio

  • 300 g vyšnių (galima naudoti šaldytas)

  • 1 nedidelio raudonojo svogūno

  • Baltojo vyno acto arba citrinos sulčių

  • 50 g parmezano

  • Marinatui:

  • 1 šaukšto persilado arba kitokių jūsų mėgstamų prieskonių

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštelio smulkios jūros druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

Salotų užpilui:

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 1 šaukšto baltojo vyno acto

  • 1 šaukštelio rudojo cukraus

  • 1 šaukštelio smulkios jūros druskos

1. Didkepsnį apibarstykite žolelėmis, pipirais ir druska, gerai įtrinkite. Užpilkite aliejaus ir palikite pusvalandžiui.

2. Svogūną supjaustykite labai plonais šiaudeliais, pašlakstykite baltojo vyno actu, aliejumi ir pabarstykite cukrumi bei druska, išmaišykite. Iš vyšnių išimkite kauliukus ir uogas sumaišykite su svogūnais.

3. Didkepsnį iškepkite ant grotelių arba kepsninėje keptuvėje. Didkepsnį supjaustykite plonais gabaliukais.

4. Į lėkštes dėkite vyšnias su svogūnais, ant viršaus – jautienos gabaliukus ir užtarkuokite plonų parmezano riekelių.



ALFO PATARIMAI

· Taip užmarinuotus svogūnus su vyšniomis galite patiekti prie šašlyko, kitų mėsos arba žuvies patiekalų.



Skanaus!

BARBORA receptų skiltyje vienu mygtuko paspaudimu galite visus šiuos produktus sudėti į pirkinių krepšelį.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg