Veganiškas „fish & chips“ – skaniau nei originalas
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Veganiškas „fish & chips“ – skaniau nei originalas

Įdomu tai, kad net tie, kurie nemėgo originalaus „fish&chips”, pamėgo veganišką, kai atsisakė žuvies arba turėjo progos paragauti „žuvies“ be žuvies.



Nors gali atrodyti, kad šį patiekalą sunku pasigaminti, tačiau tinklaraščio www.plantasticblondie.com autorė Aistė patikina, kad taip tikrai nėra. Sekdami receptą gana greitai ir lengvai pasigaminsite veganišką „žuvį“ su buvytėmis, kuri savo skoniu nei kiek nesusileidžia patiekalui restorane.

Puikus pasirinkimas, kai norisi „greito“, bet kokybiško ir sveiko maisto.


Reikia:

Žuviai:

  • 250 g tvirto tofu bloko (pavyzdžiui, tofu su krapais)

  • 3 valg. š. sojos padažo

  • 1 citrinos sulčių

  • 1 valg. š. žuvies prieskonių

  • ½ a. š. juodųjų pipirų

  • 2 valg. š. „Nori“ jūros dumblių dribsnių

  • 3 puodelių vandens

  • 2 ½ suši jūros dumblių lakštai

Tešlai:

  • 3/4 puodelių speltos miltų

  • 1/4 puodelio kukurūzų miltų

  • 1 valg. š. maistinių mielių

  • žiupsnelis druskos

  • 1 a. š. svogūnų miltelių

  • 1 a. š. česnako miltelių

  • 1 a. š paprikos miltelių

  • 500 ml alaus

  • 1 l rapsų aliejaus kepimui

Bulvytėms:

  • 800 g bulvių

  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus

  • 1 valg. š. česnako miltelių

  • 1 a. š. paprikos miltelių

  • žiupsnelis druskos

  • žiupsnelis juodųjų pipirų

  • 1 a .š. džiovintų krapų



  1. Pradėkite pjaustydami tofu bloką į 8 vienodo dydžio gabaliukus.

  2. Paruoškite marinatą. Sumaišykite 3 puodelius vandens su sojos padažu, citrinos sultimis, žuvies prieskoniais, juodaisiais pipirais ir jūros dumblių dribsniais.

  3. Įmerkite tofu gabalėlius į marinatą ir palikite marinuotis 1,5 valandos.

  4. Paruoškite bulvytes. Nuplaukite ir nulupkite bulves, supjaustykite jas 1 cm storio juostelėmis. Perkelkite į dubenį, įpilkite visus prieskonius kartu su alyvuogių aliejumi ir gerai įtrinkite.

  5. Paruoškite suši lakštą: supjaustykite jį tik šiek tiek siauresniais gabalėliais nei tofu gabalėliai (Paprastai išeina 3 juostelės vieno suši lakšto). Tai bus veganiškos žuvies „oda“.

  6. Marinavimui įpusėjus, įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Perkelkite bulvytes ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 40 minučių.

  7. Po 1,5 valandos marinavimosi, išimkite tofu riekeles ir apvyniokite suši lakšto juostelę aplink kiekvieną tofu gabalėlį. Jums gali tekti šiek tiek sudrėkinti pirštus marinatu, kad Nori lapas gerai priliptų prie tofu. Padėkite kiekvieną tofu gabalėlį ant lėkštės.

  8. Tešlai paruošti sudėkite visus sausus ingredientus į vidutinio dydžio dubenį ir sumaišykite. Pilkite alų ir maišykite, kol neliks gabalėlių. Supilkite rapsų aliejų į puodą ir užvirkite.

  9. Kai aliejus gerai įkais, imkite gabalėlį tofu, panardinkite į tešlą ir dėkite į puodą. Pakartokite tą patį su visais tofu gabaliukais. (Vienu metu kepkite 3–4 tofu gabaliukus, nes taip lengviau apversti).

  10. Vieną tofu gabalėlio pusę aliejuje virkite maždaug 3 minutes, tada apverskite ir virkite dar dvi. Išimkite veganiškos žuvies gabaliukus kiaurasamčiu, kad nutekėtų aliejaus perteklius. Perkelkite gabalėlius ant lėkštės, išklotos virtuviniu rankšluosčiu.

  11. Patiekite su bulvytėmis, citrinos skiltele ir veganišku majonezu.


Skanaus!


Tekstas ir nuotraukos Aistės Aužbikavičiūtės ( instagramo profilis yra ČIA)








ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg