top of page

Purūs rožiniai ir uogiški VARŠKĖTUKAI (Receptas)

Virti ar kepti varškėčiai? 

Kai išbandysite šį avietėmis pagardintų varškėčių receptą, balsuosite už virtus! Labai varškingi, bet tuo pačiu – ir itin purūs. Patiekite su grietine, šilauogėmis ir granolos pabarstukais: toks patiekalas – švelnus ir tuo pat metu traškus – nukarūnuos kitus pusryčių bei vakarienių patiekalus-karalius. Beveik desertas! 

Garantuojame, kad labai patiks vaikams.


virti varškėčiai_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite Alfo IG profilyje čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS! 

 

2–3 asm.

Gaminimo laikas: apie 30 min. 


Varškėčiams pagaminti reikia:

  • 500 g ŽEMAITIJOS pusriebės varškės

  • 1 kiaušinio

  • 1 šaukšto DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

  • Žiupsnelio KOTANYI burbono vanilinio cukraus

  • 25 g SUPER GARDEN liofilizuotų aviečių

  • 5 šaukštų miltų

  • Žiupsnelio druskos

  • ŽEMAITIJOS natūralios grietinės (patiekimui)

  • Keleto šilauogių (papuošimui)

  • PAULUNS granolos su kakava ir avietėmis (papuošimui)

  • Mėtų lapelių (papuošimui)


1. Į dubenį dėkite ŽEMAITIJOS pusriebės varškės, įmuškite kiaušinį, berkite DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“, KOTANYI burbono vanilinio cukraus. Viską sutrinkite elektriniu trintuvu. 

2. Berkite rankomis trupintų SUPER GARDEN liofilizuotų aviečių. Vėl viską sutrinkite ir mentele išmaišykite.

3. Dėkite miltų, gerai išmaišykite ir tada minkykite. Jei reikia, berkite dar miltų. Formuokite pailgus tešlos ritinėlius. Supjaustykite juos nedideliais gabalėliais.

4. Varškėčius berkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 3–4 min.

5. Patiekite su ŽEMAITIJOS grietine. Papuoškite šilauogėmis, paskaninkite PAULUNS granola su kakava ir avietėmis, mėtų lapeliais. 


Gardžių atradimų.


Commentaires


Naujausi įrašai

bottom of page