Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Ypatingieji šių metų Alfo šaltibarščiai, mušantys visus rekordus


Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Laidą ir video receptą galite pažiūrėti ČIA



Reikia:

  • 120 g šviežio ožkų pieno sūrio su pelenais

  • 1 KIETAVIŠKIŲ ilgavaisio agurko

  • 1–2 šaukštelių baltojo vyno acto

  • 1 šaukštelio DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • SANTA MARIA akmens druskos

  • SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

  • Ryšelio krapų

  • Ryšelio svogūnų laiškų

  • 2 vid. dydžio virtų burokėlių

  • 4–5 SPILVA marinuotų agurkėlių

  • 200 g šaldytų vyšnių

  • 1 l kefyro

  • Baziliko lapelių (patiekti)

1. Iš šviežio ožkų pieno sūrio padarykite rutuliukus.

2. KIETAVIŠKIŲ ilgavaisį agurką supjaustykite kubeliais, pašlakstykite baltojo vyno actu, suberkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, įberkite SANTA MARIA akmens druskos, SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“ ir palikite 5–7 min.

3. Supjaustykite krapus, pabarstykite juos druska, supjaustykite svogūnų laiškus ir sumaišykite su agurkais.  

4. Plonai supjaustykite burokėlius, plonomis riekelėmis supjaustykite SPILVA marinuotus agurkėlius, sudėkite šaldytas vyšnias, viską išmaišykite su agurkais. Supilkite kefyrą ir išmaišykite. Jei reikia, paskaninkite druska ir pipirais.

5. Sriubą patiekite su sūrio rutuliukais ir baziliko lapeliais.


ALFO PATARIMAI:

· Tam, kad šaltibarščiai būtų kvapnesni, sutrinkite krapus su druska ir dėkite juos į šaltibarščius pradžioje, o ne pabaigoje.

· Ypatingo gaivumo suteiks pusvalandį šaldiklyje išbuvęs kefyras.

· Puikiai tinka su gruzdintomis „fri“ bulvytėmis.

· Abiejuose patiekaluose galite naudoti šviežias vyšnias – išimkite kauliukus ir šiek tiek pašaldykite. Jeigu vartosite trešnes, sureguliuokite rūgštumą citrinos sultimis.



Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg