top of page

PUTLŪS SKLINDŽIAI ARBA MINI BLYNELIAI (Receptas)

Varškės blynelių receptų yra pačių įvairiausių, bet manome, kad bent vieno šio patiekalo-transformerio varianto dar tikrai nesate bandę. 

Pagal šį Alfo receptą greitai ir lengvai pagaminsite: a) didelius ir purius blynus su varškės įdaru (labai patiks tiems, kurie mėgsta jausti varškės skonį ir konsistenciją); b) mažus purius blynelius su varškės gabaliukais. 

Gaminkite ir vaišinkite: visi bus patenkinti, sotūs ir laimingi. 


blyneliai su varške_Alfo receptas
VMG nuotr.


 

Video receptą rasite Alfo instagramo profilyje čia.

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

 

4–5 asm. 

Gaminimo laikas: 10 min.


Putliems sklindžiams pagaminti reikia:

  • 1 kiaušinio 

  • Žiupsnelio druskos 

  • 1 šaukšto DANSUKKER šviesiojo sirupo 

  • ½ stiklinės DOBILAS ekologiško kefyro 

  • ½ stiklinės DOBILAS ekologiško pieno 

  • Žiupsnelio KOTANYI burbono vanilinio cukraus 

  • 1 citrinos žievelės 

  • 6–7 šaukštų kvietinių miltų 

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių 

  • 1 šaukšto aliejaus 

  • 200 g DOBILAS ekologiškos pusriebės varškės 

  • 1 šaukšto ŽEMAITIJOS natūralios grietinės 

  • DANSUKKER cukraus miltelių (papuošimui)

  • Keleto mėtų lapelių (papuošimui)

  • Šilauogių (papuošimui)


blyneliai su varške_Alfo receptas
VMG nuotr.

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir įpilkite DANSUKKER šviesiojo sirupo. Masę išplakite virtuvine šluotele.

  2. Supilkite DOBILAS ekologišką kefyrą ir pieną. Įberkite žiupsnelį KOTANYI burbono vanilinio cukraus. 

  3. Įtarkuokite citrinos žievelės, sudėkite miltus, kepimo miltelius, pilkite aliejų ir gerai išmaišykite.

  4. Griežinėliais supjaustykite DOBILAS ekologišką pusriebę varškę. 

  5. Įkaitintoje keptuvėje formuokite vidutinio dydžio blynelius. Ant blynelio dėkite varškės griežinėlį ir uždenkite blynų tešlos sluoksniu.

  6. Uždėkite dangtį, apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

  7. Blynelius su varškės gabaliukais patiekite su ŽEMAITIJOS natūralia grietine. 

  8. Papuoškite DANSUKKER cukraus milteliais ir šviežių mėtų lapeliais.

 

blyneliai su varške_Alfo receptas
VMG nuotr.

Mažiems blyneliams:

  1. Į blynų tešlą dėkite rankomis trupintą pusriebę varškę.

  2. Įkaitintoje keptuvėje formuokite mažus blynelius. Uždenkite dangtį, apkepkite iš abiejų pusių apie 2–3 min.

  3. Patiekite su natūralia grietine. 

  4. Papuoškite cukraus milteliais, mėtų lapeliais ir šilauogėmis.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page