Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Populiariausias komforto maistas pasaulyje + 15 receptų

Visi mes žmonės, ir nors sako, kad būdami komforto zonoje netobulėjame, būna aplinkybių, kai nesinori nieko daugiau, tik kuo daugiau komforto. Komforto maistas yra tas, kurį mėgstame be jokių išlygų. Kiekviena šalis turi savo #comfortfood.



Tiesa ir ta, kad kartais tik maistas gali paguosti taip, kaip mums reikia būti paguostiems ir suprasti mus, kai niekas kitas nesupranta. Ne veltui sklando posakis: pica neklausinėja, pica supranta. Komforto maistas kaip tik toks ir yra. Beje, kaip tik pica visame pasaulyje yra komforto maistas nr. 1.

Jeigu ieškote, kuo palepinti šeimą pietums ar vakarienei, tai pasirinkę kažką iš šio sąrašo (su receptais), tikrai nudžiuginsite.


2. Ramen makaronų sriuba yra komforto maistas Japonijoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose. Šiaip jau ramenai turbūt yra lyg koks pasaulinis virusas, visą pasaulį apėmusi manija.


3. Svogūnų sriuba yra komforto maistas Prancūzijoje. Geriausia ja mėgautis su traškia duonele. Turtinga, klampi, su tąsiu sūriu. Pataiso net blogiausią dieną.


4. Fish and chips - traški žuvis ir traškios bulvytės su kreminiu padažu yra mėgstamiausias gerą nuotaiką garantuojanti patiekalas Dž.Britanijoje, tačiau juo galite mėgautis ir namuose. Siūlome išbandyti veganišką variantą. Sako, skaniau nei originalas. Receptas čia


5. Vienos šnicelis yra populiariausias maistas Austrijoje, nacionalinis jų patiekalas, bet mylimas ir kitose šalyse. Muštinio Vienos šnicelio motyvais rasite čia.


6. Paelija yra ispanų mėgstamiausių patiekalų sąrašo viršūnėje. Tai ryžių patiekalas su jūrų gėrybėmis: turtingas, maistingas, jaukus. labiausiai žinomas ispanų kulinarinis eksportas. Paelijos receptas #zerowaste tema yra čia.


7. Dešrelės tešloje, bemielės tešlos pyragėliai su dešrelėmis jų protėviai kilo iš Australijos. Receptas, kuriuo dalinamės, nėra tas, kurį dievina australai, tačiau principas panašus, o komforto šimtąkart daugiau. Jis čia.


8. Lenkijoje dievinami virti koldūnai (pierogi), kurių įdaras dažnai būna bulvių ir sūrio, o gardinami jie grietine ir karamelizuotais svogūnais. Čia rasite naminių koldūnų gamybos ABC.


9. Karšti sumuštiniai su sūriu. Amerikiečiai dievina ant grilio keptus sumuštinius su sūriu, bet puikių jų galima pasigaminti ir be grilio. Receptas čia.



10. „Carbonara“ makaronai yra italų dievinamas patiekalas, kilęs iš Lacijaus regiono. Tai spagečiai su traškia šonine, kiaušinio trynio ir parmezano sūrio padažu, alyvuogių aliejumi. Receptą rasite čia


11. Guliašas karaliauja Vengrijoje. Sotus, paprika kvepiantis mėsos troškinys su jautienos kubeliais, pastarnoku, morkomis ir bulvėmis. Receptas yra čia


12. Marokietiška šakšuka yra troškinys su kiaušiniais, čili pipirais, pomidorais, pagardintas kmynais. Greičiausiai kilo iš Afrikos, bet populiarus visuose Rytuose.


13. Švediški mėsos kukuliai Švedijoje gaminami ir tiekiami dažniausiai per šventes. Gaminami iš maltos jautienos ir kiaulienos. Maudosi mėsos sulčių, sviesto ir miltų padaže.


14. Ukrainietiški barščiai. Rūgštoka sriuba su mėsa ir daržovėmis. Jų variantų devynios galybės, mes siūlome išbandyti šį receptą.


15. Naan duonelė yra komforto maistas Indijoje. Tradiciškai kepamas specialioje tanduri molio krosnyje, bet galima išsikepti ir be jos. Receptas čia.



Skanaus!



Unsplash.com, Pixabay.com, Shutterstock.com nuotr.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg