Svogūnų sriuba

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Svogūnų sriuba



    4 asm.

    Gaminimas 2 val.


    Reikia:

    • 500 g svogūnų

    • 3 skiltelių česnako

    • 3 šaukštų sviesto

    • 1 l sultinio

    • 100 ml baltojo sauso vyno

    • druskos, pipirų

    • šviežių čiobrelių

    • tarkuoto muskato

    • 4 riekių prancūziško batono

    • 100 g fermentinio sūrio

    1. Nuvalykite ir pusžiedžiais supjaustykite svogūnus.

    2. Puode įkaitinkite sviestą, suberkite svogūnus ir česnakus. Nuolat maišydami gerai apkepinkite (nesudeginkite) apie 15 min.

    3. Svogūnus pagardinkite druska, pipirais ir sumažinę ugnį uždengtame puode troškinkite apie 1 val. Nepamirškite maišyti.

    4. Supilkite vyną. Kai vynas truputį nugaruos, supilkite sultinį. Patroškinkite dar apie 30 min. Pagardinkite čiobreliais ir muskatu.

    5. Sriubą supilkite į karščiui atsparius dubenėlius. Ant viršaus uždėkite po riekę prancūziško batono ir užberkite tarkuoto sūrio.

    6. Dubenėlius statykite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Pakaitinkite, kol sūris išsilydys, ir patiekite.

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg