top of page

Švelnus ir šildantis apkepas su sluoksniuotos tešlos kepurėlėmis


Apkepas, apkepas su moliūgais, receptai, Alfas Ivanauskas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Reikia:

  • 400 g moliūgų (kepti)

  • 200 g rudųjų pievagrybių

  • 300 ml grietinėlės

  • 2 kiaušinių

  • 2 šaukštų garstyčių

  • 16 paukštienos kukulių

  • 4 lapelių sluoksniuotos tešlos

  • 1 svogūno

  • 1 šaukšto aliejaus

  • Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto

  • Žiupsnelio druskos

  • Sviesto (formai patepti)

  • 1 kiaušinio (tešlai patepti)


Orkaitę įsigyti galite ČIA


1. Svogūną ir grybus supjaustykite kubeliais ir pakepinkite aliejuje, kol suminkštės. Sudėkite pjaustytą kubeliais moliūgą. Išmaišykite.

2. Sumaišykite grietinėlę, kiaušinius ir garstyčias, muskato riešutą, druską.

3. Paruoškite kepimo formą. Ją iš vidaus patepkite sviestu. Į formą įdėkite daržovių ir grybų įdarą, ant viršaus uždėkite kukulius, užpilkite padažu.

4. Sluoksniuotą tešlą supjaustykite tinkamo dydžio gabaliukais, patepkite juos kiaušinio plakiniu. Uždėkite ant kukulių.

5. Kepkite įkaitintoje iki 190 °C orkaitėje 40 min.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page