top of page

Dviguba šakšuka


Dviguba šakšuka, vmg receptas
Valerijos Stonytės nuotr.

2 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 10 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 1 raudonojo svogūno

  • Aliejaus kepti

  • 5-6 šaukštų pomidorų ir paprikų troškinio

  • DANSUKKER auksaspalvio sirupo pagal poreikį

  • 5-6 kiaušinių

  • 4-5 šaukštelių graikiško jogurto

  • 1 avokado

  • 3-4 SPILVA marinuotų agurkų

  • 2-3 džiovintų baravykų

  • Žiupsnelio malto kumino

  • Kalendrų lapelių patiekti

1. Supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais, pakepinkite keptuvėje kol suminkštės. Sudėkite troškinį ir kelias minutes pakepkite kartu. Jei reikia, subalansuokite skonį DANSUKKER auksaspalviu sirupu.

2. Perkelkite viską į kepimo formą, tolygiai paskirtsykite, padarykite 5-6 duobutes ir įmuškite kiaušinius. Šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę ir kepkite apie 10 min.

3. Supjaustykite avokadą, SPILVA marinuotus agurkus.

4. Kai kiaušiniai apkeps, bet liks dar skystas trynys, išimkite, uždėkite jogurtą.

5. Supjaustykite avokadą, SPILVA marinuotus agurkus ir patarkuokite džiovintus baravykus.

6. Vienoje pusėje pabarstykite džiovintų grybų ir uždėkite pjaustytus agurkus, kitoje – pabarstykite maltu kuminu ir uždėkite avokado. Puoškite kalendrų lapeliais.


Naujausi įrašai

bottom of page