top of page

Žiupsnis kietojo sūrio: 14 patiekalų, kuriems jis suteikia ypatingą charakterį

Parmezanas yra kietasis, tik Italijoje gaminamas sūris, kuris gali būti vadinamas kietųjų sūrių karaliumi. Jam keliami ypatingi reikalavimai.

Skirtingo brandinimo parmezanai yra skirtingo skonio: jaunesni – švelnesio, senesni – sodresnio ir aitresnio. Kuo senesnis sūris, tuo stipresnio poskonio jis suteikia patiekalui.

Tinka degustavimui, tad parmezanas gali būti pagrindinis patiekalas, valgomas tiesiog su duona, vaisiais ar džemu ir užgeriamas vynu (dažniausiai). Taip pat jis gali būti naudojamas kaip pagardas – tereikia užtarkuoti sūrio ant įvairių šaltų užkandžių (populiaru ant karpačio) bei salotų ar karštųjų makaronų, ryžių ar mėsos patiekalų.

Parmezanas gali būti ir ingredientas: jis naudojamas, kai reikia pagaminti sūrio įdarus, taip pat įvairių daržovių pyragų kepimui, tirštų sriubų virimui ir pan.

Parmezane yra daug glutamo rūgšties – apie 1,2 gramo 100 gramų sūrio. Būtent dėl didelio glutamo kiekio parmezanas savyje turi umami skonį.

Beje, umami skoniu pasižymi visi kietieji sūriai. Išbandykite kietuosius sūrius skirtinguose patiekaluose.

skrebutis su figomis ir sūriu_Alfo receptas
VMG nuotr.

orkaitėje kepti briuselio kopūstai su sūriu_Alfo receptas
VMG nuotr.

sūrio ir pievagrybių užtepėlė_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

gūžinio kopūsto kepsnys_Alfo receoptas
VMG nuotr.

pasta su kopūstais_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

moliųgų virtinukai su parmezano kremu_Alfo receptas
VMG nuotr.

makaronai su dešra_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Cezario salotos su vištiena_Alfo receptas
VMG nuotr.

dviejų sluoksnių  sriuba_Alfo receptas
VMG nuotr.

moliūgų skiltelės su sūriu_Alfo receptas
VMG nuotr.

spagečių apkepas_Alfo receptas
VMG nuotr.

pica margarita_Alfo receptas
VMG nuotr.

ropinių daržovių šimtalapis_Alfo receptas
VMG nuotr.

orkaitėje keptos įdarytos paprikos_Alfo receptas
VMG nuotr.


Naujausi įrašai

bottom of page