Saldžiųjų bulvių ir salierų gumbų apkeptas su sojų faršu skamba kaip geras naminis maistas, tačiau jis gali būti dar ir labai įdomus. Tiesiog supjaustykite daržoves plonais griežinėliais ir gražiai sudėliokite kepimo inde. Kantrybės prireiks, tačiau nesigailėsite, nes vaizdas bus labai apetitiškas, o daržovės tiesiog tirps burnoje.
Taigi, dar vienas puikus sezoninių daržovių apkepas be mėsos.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
Ropinių daržovių šimtalapiui pagaminti reikia:
1 svogūno
2 skiltelių česnako
1 rozmarino šakelės
325 g NATURLI sojų faršo
Šlakelio alyvuogių aliejaus
3 bulvių
2 saldžiųjų bulvių
1 saliero gumbo
120 g PARMIGIANO REGGIANO MEZZANO sūrio
400 g NATURLI ekologiško avižų kreminio gaminio
1 NATUR COMPAGNIE ekologiško vištienos sultinio kubelio
2 šaukštų vandens
1 saujos čiobrelių
100 g NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan block“
Žiupsnelio malto muskato
Žiupsnelio juodųjų pipirų
1. Į įkaitusią keptuvę pilkite aliejų, berkite kvadratėliais pjaustytą svogūną, smulkintą
česnaką ir rozmariną, pakepinkite ir dėkite NATURLI sojų faršą. Lengvai apkepkite ir
nuimkite nuo ugnies.
2. Daržoves nuvalykite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
3. Į kepimo formą dėkite apkeptą faršą.
4. PARMIGIANO REGGIANO MEZZANO sūrį sutarkuokite ir sumaišykite su NATURLI
ekologišku avižų kreminiu gaminiu, sudėkite pjaustytas daržoves, vandenyje tirpintą
NATUR COMPAGNIE ekologišką vištienos sultinio kubelį, pipirus, čiobrelius, ½
NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan block“ kiekio, įberkite muskato, viską
išmaišykite ir sudėkite į kepimo skardą. Viršų užpilkite likusiais tepiaisias riebalais ir
kepkite orkaitėje 150 °C temp. apie 1 val.
Skanaus.