Dviejų sluoksnių grybų ir sūrio sriuba


grybų sriuba, Alfas vienas namuose, receptai, tiršta sriuba

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite ČIA


Grybų sriubai pagaminti reikia:

  • Vieno vidutinio poro

  • 6–8 skiltelių česnako

  • 200 g saliero gumbų

  • 500 g grybų (galite naudoti, kokie patinka)

  • Dviejų šaukštų sviesto

  • Žiupsnelio SANTA MARIA muskato riešutų

  • 1 l mėsos ar daržovių sultinio

  • 50 g „Brie“ sūrio

  • 50 g kietojo parmezano sūrio

  • 50 g fermentinio tarkuoto sūrio

  • 150 g grietinėlės 35 % rieb. arba pieno

  • Saujos špinatų

  • Žiupsnelio džiovintų baravykų

  • Saujos duonos traškučių Bon Chance BON DROPS voveraičių skonio


1.Supjaustykite porus, saliero gumbus, česnakus. Apšlakstykite aliejumi ir kepkite orkaitėje apie 25 min., kol gražiai apskrus.

2. Supjaustykite grybus. Pakaitinkite puodą ir dėkite sviestą. Suberkite supjaustytus grybus. Juos apkepkite. Įtarkuokite muskato riešuto, įberkite juodųjų pipirų ir druskos.

3. Supilkite sultinį ir sudėkite apkeptas daržoves. Palaukite kol viskas užvirs ir pavirkite 10 min.

4. Sudėkite pasirinktus sūrius. Viską sutrinkite su virtuviniu trintuvu.