top of page

Gūžinio kopūsto kepsnys (patiks visai šeimai)

Atėjo šviežių kopūstų metas – taip ir norisi iš jų pagaminti kažką naujo bei dar

neragauto. Šis Alfo receptas konkuruos net ir su visų mylimais balandėliais.


gūžinio kopūstp kepsnys_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia


2–3 asm.

Gaminimo laikas: apie 40 min.


Gūžinio kopūsto kepsniui paruošti reikia:

  • 1 svogūno

  • 2–3 skiltelių česnako

  • 1 saujos vyšninių pomidorų

  • 1 kopūsto

  • 2 šaukštų BASSO ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto pomidorų pastos

  • 2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI pomidorų padažo „Premium“

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI džiovintų raudonėlių

  • Žiupsnelio KOTANYI džiovintų mairūnų

  • 2–3 šaukštų SACLA marinuotų artišokų

  • 200 g šviežios mocarelos

  • 30 g DŽIUGAS 24 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Gourmet“

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių

  • 1 saujelės daržinių builių

1. Svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais, česnako skilteles ir vyšninius pomidorus susmulkinkite.

2. Kopūstą pjaustykite maždaug 2–3 cm storio griežinėliais.

3. Keptuvėje įkaitinkite BASSO ypač tyrą alyvuogių aliejų ir sudėkite smulkintus svogūnus.

4. Svogūnams pradėjus ruduoti, sudėkite smulkintą česnaką ir pakepkite 2 min. Tada sudėkite smulkintus pomidorus ir patroškinkite keletą minučių.

5. Kitoje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir jame apkepkite kopūsto kepsnius iš

abiejų pusių.

6. Į keptuvę su daržovėmis sudėkite pomidorų pastą ir KĖDAINIŲ KONSERVAI pomidorų padažą „Premium“. Pagardinkite KOTANYI prieskoniais ir druska. Patroškinkite apie 5 min.

7. Apkeptus kopūsto kepsnius dėkite į kepimo skardą, ant viršaus sudėkite smulkintus SACLA marinuotus artišokus ir troškintų pomidorų padažą.

8. Paplėšykite mocarelos sūrio ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. 20–25 min.

9. Kopūstus ištraukite iš orkaitės, apibarstykite tarkuotu DŽIUGAS 24 mėn. brandinimo

kietuoju sūriu „Gourmet“ ir kepkite orkaitėje 190 °C temp. dar 5 min., kol sūris išsilydys.

10. Iškepus pagardinkite aitriųjų paprikų dribsniais ir papuoškite daržiniu builiu.


Gardžių atradimų.


Commentaires


Naujausi įrašai

bottom of page