Atėjo šviežių kopūstų metas – taip ir norisi iš jų pagaminti kažką naujo bei dar
neragauto. Šis Alfo receptas konkuruos net ir su visų mylimais balandėliais.
Video receptą žiūrėkite čia
2–3 asm.
Gaminimo laikas: apie 40 min.
Gūžinio kopūsto kepsniui paruošti reikia:
1 svogūno
2–3 skiltelių česnako
1 saujos vyšninių pomidorų
1 kopūsto
2 šaukštų BASSO ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 šaukšto pomidorų pastos
2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI pomidorų padažo „Premium“
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI džiovintų raudonėlių
Žiupsnelio KOTANYI džiovintų mairūnų
2–3 šaukštų SACLA marinuotų artišokų
200 g šviežios mocarelos
30 g DŽIUGAS 24 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Gourmet“
Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių
1 saujelės daržinių builių
1. Svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais, česnako skilteles ir vyšninius pomidorus susmulkinkite.
2. Kopūstą pjaustykite maždaug 2–3 cm storio griežinėliais.
3. Keptuvėje įkaitinkite BASSO ypač tyrą alyvuogių aliejų ir sudėkite smulkintus svogūnus.
4. Svogūnams pradėjus ruduoti, sudėkite smulkintą česnaką ir pakepkite 2 min. Tada sudėkite smulkintus pomidorus ir patroškinkite keletą minučių.
5. Kitoje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir jame apkepkite kopūsto kepsnius iš
abiejų pusių.
6. Į keptuvę su daržovėmis sudėkite pomidorų pastą ir KĖDAINIŲ KONSERVAI pomidorų padažą „Premium“. Pagardinkite KOTANYI prieskoniais ir druska. Patroškinkite apie 5 min.
7. Apkeptus kopūsto kepsnius dėkite į kepimo skardą, ant viršaus sudėkite smulkintus SACLA marinuotus artišokus ir troškintų pomidorų padažą.
8. Paplėšykite mocarelos sūrio ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. 20–25 min.
9. Kopūstus ištraukite iš orkaitės, apibarstykite tarkuotu DŽIUGAS 24 mėn. brandinimo
kietuoju sūriu „Gourmet“ ir kepkite orkaitėje 190 °C temp. dar 5 min., kol sūris išsilydys.
10. Iškepus pagardinkite aitriųjų paprikų dribsniais ir papuoškite daržiniu builiu.
Gardžių atradimų.
Comments