Gardžių užtepėlių receptų niekada nebūna per daug. Išbandykite sūrio ir pievagrybių užtepėlės receptą, kuris praturtins užkandžių stalą.

4 asm.
Pievagrybių ir sūrio užtepėlei pagaminti reikia:
2 didesnių pievagrybių
4–6 šaukštų BASSO ypač tyro alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
200 g SACLA marinuotų artišokų
50 g DŽIUGAS 24 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Delicate“
125 g „Philadelphia“ tepamo sūrio
1 česnako skiltelės
2 riekelių GARDĖSIS juodos duonos „Bočių“
Keleto GAIDELIS krekerių „Sūris“
Keleto lapelių mėgstamų prieskoninių žolelių ir česnakų sėklų (kalendros, bazilikų, mėtų, mėlynojo baziliko žiedų ir kt.)
1. Pievagrybius supjaustykite smulkiais griežinėliais, ant jų pilkite BASSO ypač tyro alyvuogių
aliejaus, berkite KOTANYI druskos ir juodųjų pipirų. Palikite juos šiek tiek pasimarinuoti.
2. Dalį SACLA marinuotų artišokų pasmulkinkite peiliu (panašiai kaip grybus).
3. DŽIUGAS 24 mėn. brandinimo kietąjį sūrį „Delicate“ papjaustykite daržovių skustuku.
4. Į ZYLE trintuvą dėkite „Philadelphia“ tepamo sūrio, nuluptą česnaką, šiek tiek kietojo sūrio,
juodųjų pipirų ir viską sutrinkite.
5. Į ZYLE keptuvę pilkite alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ir dėkite pailgais gabalėliais supjaustytas
GARDĖSIS juodos duonos „Bočių“ riekeles. Apkepkite iš abiejų pusių. Iškepusias sudėkite ant
popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.
6. Į lėkštę dėkite užtepėlę, paskleiskite ją po visą paviršių, berkite ant jos grybų, marinuotų artišokų, kietojo sūrio. Papuoškite prieskoninių žolelių lapeliais, žiedlapiais ir česnakų sėklomis.
Apibarstykite juodaisiais pipirais.
7. Ragaukite tepdami keptos duonos lazdelėmis arba GAIDELIS krekeriais „Sūris“.
PATARIMAI
1. Krekerius ir duoną galite pakeisti GAIDELIS pusrytainiais su morkomis ir cinamonu „7 grūdai“.
Gardžių atradimų.