top of page

Netikėta kremiška pievagrybių ir sūrio užtepėlė (Receptas)

Gardžių užtepėlių receptų niekada nebūna per daug. Išbandykite sūrio ir pievagrybių užtepėlės receptą, kuris praturtins užkandžių stalą.

azijietiški barščiai_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


4 asm.


Pievagrybių ir sūrio užtepėlei pagaminti reikia:

  • 2 didesnių pievagrybių

  • 4–6 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • 200 g marinuotų artišokų

  • 50 g 24 mėn. brandinimo kietojo sūrio

  • 125 g „Philadelphia“ tepamo sūrio

  • 1 česnako skiltelės

  • 2 riekelių juodos duonos

  • Keleto GAIDELIS krekerių „Sūris“

  • Keleto lapelių mėgstamų prieskoninių žolelių ir česnakų sėklų (kalendros, bazilikų, mėtų, mėlynojo baziliko žiedų ir kt.)

1. Pievagrybius supjaustykite smulkiais griežinėliais, ant jų pilkite tyro alyvuogių

aliejaus, berkite KOTANYI druskos ir juodųjų pipirų. Palikite juos šiek tiek pasimarinuoti.

2. Dalį marinuotų artišokų pasmulkinkite peiliu (panašiai kaip grybus).

3. 24 mėn. brandinimo kietąjį sūrį papjaustykite daržovių skustuku.

4. Į trintuvą dėkite „Philadelphia“ tepamo sūrio, nuluptą česnaką, šiek tiek kietojo sūrio,

juodųjų pipirų ir viską sutrinkite.

5. Į keptuvę pilkite alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ir dėkite pailgais gabalėliais supjaustytas

juodos duonos riekeles. Apkepkite iš abiejų pusių. Iškepusias sudėkite ant

popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.

6. Į lėkštę dėkite užtepėlę, paskleiskite ją po visą paviršių, berkite ant jos grybų, marinuotų artišokų, kietojo sūrio. Papuoškite prieskoninių žolelių lapeliais, žiedlapiais ir česnakų sėklomis.

Apibarstykite juodaisiais pipirais.

7. Ragaukite tepdami keptos duonos lazdelėmis arba GAIDELIS krekeriais „Sūris“.


PATARIMAI


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page