Netikėta kremiška pievagrybių ir sūrio užtepėlė (Receptas)
- eglerace
- 2023-10-15
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 04-08
Gardžių užtepėlių receptų niekada nebūna per daug. Išbandykite sūrio ir pievagrybių užtepėlės receptą, kuris praturtins užkandžių stalą.

4 asm.
Pievagrybių ir sūrio užtepėlei pagaminti reikia:
2 didesnių pievagrybių
4–6 šaukštų alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
200 g marinuotų artišokų
50 g 24 mėn. brandinimo kietojo sūrio
125 g „Philadelphia“ tepamo sūrio
1 česnako skiltelės
2 riekelių juodos duonos
Keleto GAIDELIS krekerių „Sūris“
Keleto lapelių mėgstamų prieskoninių žolelių ir česnakų sėklų (kalendros, bazilikų, mėtų, mėlynojo baziliko žiedų ir kt.)
1. Pievagrybius supjaustykite smulkiais griežinėliais, ant jų pilkite tyro alyvuogių
aliejaus, berkite druskos ir juodųjų pipirų. Palikite juos šiek tiek pasimarinuoti.
2. Dalį marinuotų artišokų pasmulkinkite peiliu (panašiai kaip grybus).
3. 24 mėn. brandinimo kietąjį sūrį papjaustykite daržovių skustuku.
4. Į trintuvą dėkite „Philadelphia“ tepamo sūrio, nuluptą česnaką, šiek tiek kietojo sūrio,
juodųjų pipirų ir viską sutrinkite.
5. Į keptuvę pilkite alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ir dėkite pailgais gabalėliais supjaustytas
juodos duonos riekeles. Apkepkite iš abiejų pusių. Iškepusias sudėkite ant
popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.
6. Į lėkštę dėkite užtepėlę, paskleiskite ją po visą paviršių, berkite ant jos grybų, marinuotų artišokų, kietojo sūrio. Papuoškite prieskoninių žolelių lapeliais, žiedlapiais ir česnakų sėklomis.
Apibarstykite juodaisiais pipirais.
7. Ragaukite tepdami keptos duonos lazdelėmis arba GAIDELIS krekeriais „Sūris“.
PATARIMAI
1. Krekerius ir duoną galite pakeisti GAIDELIS pusrytainiais su morkomis ir cinamonu „7 grūdai“.
Gardžių atradimų.