Rizotas – šiaurės Italijos ryžių patiekalas, kuris turi daug įvairių variacijų. Rizotas kaip ir pasta gali būti pagrindinis patiekalas, o gali būti patiekiamas kaip garnyras prie troškintų patiekalų. Kviečiame pasimėgauti rizotu su krevetėmis ir karališkaisiais trumais.
1–2 asm.
Gaminimo laikas: 30–40 min.
Rizotui su krevetėmis ir trumais paruošti reikia:
1 nedidelio svogūno
1 skiltelės česnako
1 šaukšto aliejaus (kepimui)
100 g apvaliagrūdžių ryžių „Arborio“
60 ml VORUTA nealkoholinio baltojo uogų ir (ar) vaisių vyno
500 ml sultinio
½ šaukštelio ciberžolės
100 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
50 g DŽIUGO 36 mėn. brandinimo sūrio „Gourmet“
1 saujos krevečių
10 g šviežių trumų
Žiupsnelio druskos
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite.
Į keptuvę pilkite aliejų, sudėkite ½ kiekio sviesto ir smulkintas daržoves. Kepkite, kol svogūnas suminkštės, apie 3–4 min.
Dėkite ryžius ir vis maišydami kepkite, kol ryžiai pasidarys skaidrūs, apie 3 min.
Supilkite VORUTA nealkoholinį baltąjį uogų ir (ar) vaisių vyną ir troškinkite, kol vynas išgaruos, apie 3–4 min.
Supilkite ⅓ sultinio ir virkite, kol sultinys išgaruos. Tuomet pilkite dar pusę kiekio sultinio ir virkite, kol sultinys išgaruos.
Supilkite likusį sultinį ir sudėkite ciberžolę, virkite apie 2–3 min. Dėkite ⅔ kiekio ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto, tarkuotą DŽIUGO 36 mėn. brandinimo sūrį „Gourmet“. Išjunkite kaitrą ir maišykite, kol ištirps sūris ir sviestas.
Atskiroje keptuvėje išlydykite likusį sviestą ir sudėkite krevetes. Pagardinkite druska ir kepkite apie 3–4 min.
Išvirtą rizotą sudėkite į lėkštę, ant viršaus dėliokite krevetes ir viską pagardinkite labai plonai pjaustytais trumais.
Gardžių atradimų.