top of page

Rizotas su krevetėmis ir trumais (Receptas)

Rizotas – šiaurės Italijos ryžių patiekalas, kuris turi daug įvairių variacijų. Rizotas kaip ir pasta gali būti pagrindinis patiekalas, o gali būti patiekiamas kaip garnyras prie troškintų patiekalų. Kviečiame pasimėgauti rizotu su krevetėmis ir karališkaisiais trumais.

rizotas su krevetėmis ir trumais_Alfo receptas
VMG nuotr.

1–2 asm.

Gaminimo laikas: 30–40 min.


Rizotui su krevetėmis ir trumais paruošti reikia:

  • 1 nedidelio svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 šaukšto aliejaus (kepimui)

  • 100 g apvaliagrūdžių ryžių „Arborio“

  • 60 ml VORUTA nealkoholinio baltojo uogų ir (ar) vaisių vyno

  • 500 ml sultinio

  • ½ šaukštelio ciberžolės

  • 100 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto

  • 50 g DŽIUGO 36 mėn. brandinimo sūrio „Gourmet“

  • 1 saujos krevečių

  • 10 g šviežių trumų

  • Žiupsnelio druskos

  1. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite.

  2. Į keptuvę pilkite aliejų, sudėkite ½ kiekio sviesto ir smulkintas daržoves. Kepkite, kol svogūnas suminkštės, apie 3–4 min.

  3. Dėkite ryžius ir vis maišydami kepkite, kol ryžiai pasidarys skaidrūs, apie 3 min.

  4. Supilkite VORUTA nealkoholinį baltąjį uogų ir (ar) vaisių vyną ir troškinkite, kol vynas išgaruos, apie 3–4 min.

  5. Supilkite ⅓ sultinio ir virkite, kol sultinys išgaruos. Tuomet pilkite dar pusę kiekio sultinio ir virkite, kol sultinys išgaruos.

  6. Supilkite likusį sultinį ir sudėkite ciberžolę, virkite apie 2–3 min. Dėkite ⅔ kiekio ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto, tarkuotą DŽIUGO 36 mėn. brandinimo sūrį „Gourmet“. Išjunkite kaitrą ir maišykite, kol ištirps sūris ir sviestas.

  7. Atskiroje keptuvėje išlydykite likusį sviestą ir sudėkite krevetes. Pagardinkite druska ir kepkite apie 3–4 min.

  8. Išvirtą rizotą sudėkite į lėkštę, ant viršaus dėliokite krevetes ir viską pagardinkite labai plonai pjaustytais trumais.

Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page