Neatsivalgomi makaronai su figomis ir aštria dešra (Receptas)

Esate makaronų fanai? Būtiniausiai išbandykite šį receptą: makaronai su figomis ir aštria dešra. Lengvas, sotus ir nuostabus!

makaronai su figomis ir aštria dešra, Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


2 asm.


Makaronams su figomis ir aštria dešra pagaminti reikia:

  • 100 g Serrano BBQ chorizo dešrelės, arba Serrano Chorizo Vela extra dešros.

  • 2 šviežių figų

  • 1 svogūno su laiškais

  • 2–3 skiltelių česnako

  • 300 g mėgstamų makaronų

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • 50 g itališkos vytintos dešros „Nduja di Spilinga“

  • 2 šaukštų kedrinių pinijų

  • 5 šaukštų DAUMANTŲ 14 skonių pomidorų padažo su saulėje džiovintais pomidorais „Gurmaniškas“

  • Ryšulėlio kalendrų ir petražolių

  • 4–5 šaukštų tarkuoto parmezano sūrio

1. GRAEF pjaustykle supjaustykite dešrą ypatingai plonais griežinėliais (jei neturite pjaustyklės – naudokite peilį).

2. Figas supjaustykite maždaug į 8 skilteles, svogūnus – žiedais, česnakus susmulkinkite.

3. Virkite makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės.

4. ZYLE keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepkite supjaustytą aštrią CHORIZO VELA EXTRA ir itališką vytintą dešras, dėkite svogūnus, jiems apkepus suberkite česnaką ir lengvai viską kepkite, kol apskrus.

5. Dėkite figas, kedrines pinijas, 14 skonių pomidorų padažo su saulėje džiovintais pomidorais „Gurmaniškas“ ir smulkintų petražolių.

6. Į makaronų puodą supilkite paruoštą padažą. Dėkite į serviravimo indus, užberkite smulkintų žolelių ir parmezano sūrio.


ALFO PATARIMAI:

· Jei norėtumėte skystesnio padažo arba jis sutirštėjo, įpilkite vandens, kuriame virė makaronai.

· Kedrines pinijas galite keisti smulkintais migdolais.

· Parmezano sūrį galite keisti plėšytu Buratos sūriu.



Skanaus!