Umami efektas: 10 patiekalų, gardintų sojų padažu (Receptai)

Trūksta skonio? Lašelis sojų padažo yra tai, ko reikia.


Sojų padažas patiekalams suteikia sodrų ir intensyvų skonį, yra universalus: naudojamas ne tik mėsos ar paukštienos marinatams ruošti, bet ir salotoms, sriuboms ar net desertams pagardinti. Padažas suteiks ne tik sūrumo, bet ir pikantiško skonio, paprasčiausią daržovių troškinį pavers įdomiu patiekalu. Jis minkština mėsą, švelnina jos, žuvies ar daržovių skonį, suteikia spalvą.

Daugiau apie kulinarinius atradimus, kurie įmanomi tik sojos padažo dėka, skaitykite čia.


1. Glazūruotas baklažanas

orkaitėje keptas glazūruotas baklažanas, receptas
VMG nuotr.

2. Nuo kaulo krentantys šonkauliai su lengvai marinuotomis daržovėmis

kepti šonkauliukai, receptas
VMG nuotr.

3. Traški mėsa su saldžiarūgščiu padažu

traški mėsa su saldžiarūgščiu padažu, receptas
VMG nuotr.

4.Lašišos filė su ypatingu marinatu

lašišos filė, kepta orkaitėje, receptas
VMG nuotr.

5.Vieno puodo paukštienos ir daržovių troškinys

paukštienos ir daržovių troškinys, receptas
VMG nuotr.

6. Traškios morkų salotos

traškios morkų salotos, receptas
VMG nuotr.

7. Tarsi japoniški vištienos vėrinukai

vištienos vėrinukai, agurkiniai ryžiai
VMG nuotr.

8. Neatsivalgomas grybų šašlykas

neatsivalgomas grybų šašlykas, receptas
VMG nuotr.

9. Traškios įdarytos cukinijos

įdarytos cukinijos, receptas
VMG nuotr.

10. Greita naminė grybų ramen sriuba

grybų ramen sriuba, receptas
VMG nuotr.

Skanaus!