top of page

Alfo Helovyno triukai

Kuo ypatingas Helovynas? Gal tuo, kad visi tikimės smagiai išsigąsdinti ir išsigąsti. Persirengiame numirėliais, šmėklomis, vampyrais ir kitais personažais, ant stalo krauname kalnus kraujuojančių sausainių pamėlusiais numirėlių nagais...

Lyg ir smagu, tačiau nesmagu, kai kalnai to kraupaus maisto po šventės keliauja į šiukšliadėžes, nes pirmiausia juk valgome akimis, o akys „atsisako" kraujo krešulių. Todėl kviečiame negadinti maisto ruošiant šiurpiąją Helovyno puotą. Maistas turi būti valgomas ir estetiškas. Jeigu norite, kad nugara lakstytų šiurpuliukai, pažaiskite su aplinka, patiekimu, stalo serviruote! Pažaiskite jausmais!

juoda pica, receptas, vmg receptas
VMG nuotr.

Vakarienė tamsoje. Tamsa pakeičia, iškraipo, sustiprina pojūčius, todėl kviečiame vakarienės... tamsoje. Jai tiks įvairiausi mėgstami patiekalai, tik svarbu, kad būtų saugūs valgyti, nekeltų pavojaus paspringti, susižeisti ir pan. Venkite žuvies, pilnos ašakų, smulkius kauliukus turinčių paukštienos dalių ir pan. Rinkitės patiekalus, kuriuos galima valgyti arba rankomis, arba šaukštu. Tokia vakarienė gali vykti arba užrištomis akimis arba visiškoje tamsoje.


želė tortas, receptas

Šalti drebučiai. Vakarienei tamsoje ar žvakių šešėliuose labai tiks įvairūs želė, terinai, šaltiena. Šie patiekalai yra šalti, nemalonūs liesti, drebantys, o pagavę šviesos spindulį keistai jį užlaužia. Visa tai sukurs nejaukumo, vėsos jausmą. Pasigaminkite mėlyną arba juodą tortą, raudonos, kraujo, želė ir pan. .


Juodi dažai. Patiekalus labai lengva nudažyti tamsia spalva, tam tiks angliuko tabletės iš vaistinės arba su sepijų rašalas. Juoda spalva galima nudažyti makaronų padažą, picos pagrindą, sriubą, salotas, daržovių apkepą ir net žuvį.

juoda lašiša, Alfo Ivanausko receptas, helovynas

Moliūgo indai. Helovyno šventėje tam tikrais simboliais dekoruoti moliūgai atlieka svarbų vaidmenį. Gaminkie ne tik moliūgų žibintus, bet ir maistą tiekite moliūguose. Išskobtame moliūge galima tiekti sriubą, salotas, jame net galima troškinti troškinius, šaldyti želė (įkvėpimui – želė arbūze receptas).


moliūge rauginti kopūstai, Alfo Ivanausko receptas

Kruvinoji naktis. Galite rengti ne juodąją, o kruvinąją (raudonąją) vakarienę su raudoname padaže skęstančiais spagečiais, raudonuoju troškiniu, kraujuota panakota, kepsniu, kurį reikia merkti į skaisčiai raudoną padažą, a la Kruvinąja Meri ir pan. Ir visa tai gali būti patiekta kraujo klane: ant raudona staltiese, audiniu užtiesto stalo.


pomidorų kokteilis, Alfo Ivanausko receptas


Šiurpnakčio serviruotė. Nebūtina gaminti baisius patiekalus, nes pakankamai baisumo gali suteikti tiesiog stalo dekoras arba jūsų pačių apranga, grimas, muzika. Gal net pabandykite išgauti nematomos vakarienės efektą, pavyzdžiui, juodai dažytą maistą tiekite juodose lėkštėse ant juodo audinio. Kerintis magiškas efektas: vakarienė, kurios tarsi nėra, nes viskas yra juodai juoda! O tinkamai parinktas muzikinis fonas sukurs įspūdį, kurio nepamirš niekas.


Švęskite šventes, nes jos suburia, gamina juoką ir natūraliai stiprina imunitetą!



Naujausi įrašai

bottom of page