Nuo kaulo krentantys šonkauliai su greitai marinuotomis daržovėmis (Receptai)

Nesvarbu, kad už lango nekoks oras, sultingi ir burnoje tirpstantys šonkauliai visada yra geras pasirinkimas.


sultingų šonkaulių receptas
VMG nuotr.

#Alfodidysiskulinarinissou video receptus žiūrėkite čia


Šonkauliams pagaminti reikia:

  • 1 kg kiaulienos šonkaulių

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • ½ šaukštelio KOTANYI maltos kalendros

  • ½ šaukštelio KOTANYI maltų kumino sėklų

  • ½ šaukštelio KOTANYI maltų Kajeno paprikų

  • 1 NATUR COMPAGNE ekologiško sultinio kubelio su jautiena

  • 1 l vandens

  • 1 saujos žemės riešutų

  • 1 saujos svogūnų laiškų ir šviežių kalendrų

Marinuotoms daržovėms:

  • 1 mėlynojo svogūno

  • 1 morkos

  • 1 agurko

  • 50 g SPILVA Chalapos paprikų „Jalapeno“

  • 3 šaukštų obuolių sidro acto

  • 2 šaukštų sezamų aliejaus

Padažui:

  • 3 šaukštų KIKKOMAN padažo „Teriyaki BBQ “

  • 2 šaukštų SUSLAVIČIAUS pomidorų kečupo „Klasikinis“

  • 2 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo

  • 2 šaukštų riešutų sviesto

  • 2 šaukštų mangų ir aitriųjų paprikų padažo

  1. Šonkaulius įtrinkite KOTANYI Kajeno paprikomis, maltu kuminu, malta kalendra, druska, pipirais ir sudėkite į skardą aukštais kraštais.

  2. NATUR COMPAGNE ekologišką jautienos skonio sultinio kubelį ištirpinkite vandenyje ir supilkite į skardą su šonkauliais (pilkite tiek vandens, kad vos semtų viršų).

  3. Uždenkite sviestiniu popieriumi ir aliuminio folija. Kepkite orkaitėje 230 °C temp. apie 2 val.

  4. Morkas, agurkus, svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais, supilkite sezamų aliejų, obuolių sidro actą, DANSUKKER auksaspalvį sirupą, sudėkite druską, pipirus ir SPILVA marinuotas Chalapos paprikas „Jalapeno“, viską išmaišykite ir palikite marinuoti apie 10–15 min.

  5. Šonkaulių glazūrai sumaišykite KIKKOMAN padažą „Teriyaki BBQ“, mangų ir aitriųjų paprikų padažą, SUSLAVIČIAUS pomidorų kečupą „Klasikinis“ ir keletą šaukštų sultinio, kuriame troškinosi šonkauliai.

  6. Ištroškintus šonkaulius sudėkite į skardą su sviestiniu popieriumi, gausiai užtepkite riešutų sviesto glazūros ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. 10–12 min.

  7. Iškepusius šonkaulius užberkite skrudintais, smulkintais žemės riešutais.

  8. Patiekite salotas su smulkintais svogūnų laiškais, kalendrų lapeliais ir kitoje lėkštėje šonkaulius.

Skanaus!