Glazūruotas baklažanas (Receptas)

Baklažanų gerbėjų laukia dar vienas nuostabus gurmaniškas potyris. Išbandykite glazūruoto baklažano, patiekto su feta ir gervuogėmis, receptą.

Glazūruoti baklažanai, receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


4 asm.


Glazūruotam baklažanui paruošti reikia:

  • 1 vidutinio baklažano

  • 8 šaukštų OBELIŲ judros sėklų ir rapsų aliejaus

  • 4–5 šaukštų KIKKOMAN „Yakitori“ padažo

  • 2 česnako skiltelių

  • ½ citrinos žievelės

  • 30 g graikiško sūrio Feta KOURELLAS (iš avių ir ožkų pieno, su saugoma kilmės vietos nuoroda)

  • 1 saujos kedrinių pinijų

  • 4–5 gervuogių

  • 1 ryšulėlio kalendrų

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos ir juodųjų pipirų


1. Baklažaną supjaustykite pailgomis, įstrižomis juostelėmis (kaip tai daryti, galite matyti laidoje. Užberkite druskos ir juodųjų pipirų, įmasažuokite. Palaikykite 5–7 minutes. Tada su popieriniu rankšluosčiu nusausinkite ir dėkite į lėkštę.

2. Į įkaitintą ZYLE keptuvę supilkite aliejų, dėkite baklažano gabaliukus ir juos apkepkite (stebėkite, kad baklažanas keptų ant aliejaus, o ne ant sausos keptuvės).

3. Iškepusius baklažanus nusausinkite ant popierinių servetėlių, tada teptuku ištepkite „Yakitori“ padažu, patarkuokite česnako.

4. Dėkite į serviravimo lėkštę, užtepkite dar padažo, įtarkuokite citrinos žievelės, berkite smulkinto fetos sūrio, kedrinių pinijų, per pusę perpjautų gervuogių. Papuoškite kalendrų lapeliais.


ALFO PATARIMAI:

· Valgykite kaip karštą, šaltą garnyrą ar užkandį.

· Šį patiekalą galite valgyti su balta duona.

· Puikiai tinka su kuskusu ir jo salotomis (ruoštomis recepte: „Traškios, sultingos vištienos blauzdelės keptos aukštyn kojom“).


Skanaus!