top of page

Traškios cukinijos, įdarytos sultingu įdaru ir užkeptos sūriu (receptas)

Įdarytos daržovės yra visų mėgstamas, lengvas, greitai pagaminamas patiekalas.

Alfas Ivanauskas siūlo išbandyti receptą su cukinijomis, įdarytomis triušiena. Sultingas ir sotus patiekalas tiks ir pietums, ir lengvai vakarienei.

Įdarytos cukinijos, Alfo Ivanausko receptas


8 įdarytoms cukinijų puselėms reikia:

  • 200 g LAPINO PUOTA triušienos mėsos juostelių

  • 6–7 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo

  • 1 šaukštelio kalendros

  • 4 nedidelių cukinijų

  • 4 svogūnų laiškų galvučių

  • 2–3 skiltelių česnako

  • 1 didelės morkos

  • 300 mėgstamų grybų (pvz.: rudųjų pievagrybių, „shitaki“)

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 1 šaukštelio aštraus padažo

  • Pusės stiklinės šaldytų žirnelių

  • Pusės stiklinės virtų, troškintų lęšių

  • 3 šaukštų DAUMANTŲ pomidorų padažo „Karališkas“

  • Kuokštelio laiškinių česnakų

  • Žiupsnelio citrinos žievelės

  • 120 g tarkuoto mocarelos sūrio

  • LAVERLAND CRUNCH traškių jūros dumblių su vasabiu

  • Mėgstamų žolelių

  • Aliejaus (kepti)

  1. LAPINO PUOTA triušienos mėsos juosteles supjaustykite gabaliukais, įberkite kalendros, įpilkite 3 šaukštus KIKKOMAN sojų padažo, viską išmaišykite ir palikite pasimarinuoti apie 30 minučių.

  2. Perpjaukite cukinijas pusiau ir su šaukšteliu išskobkite jų vidų. Išskobtą masę susmulkinkite ir dėkite į dubenį.

  3. Supjaustykite svogūnų laiškus, česnaką ir berkite į dubenį su cukinija.

  4. Sutarkuokite morką, supjaustykite grybus nedideliais gabalėliais.

  5. Į keptuvę su šiek tiek aliejaus sudėkite grybus ir morkas. Į kitą keptuvę su aliejumi suberkite cukinijų masę. Viską kepkite ant didesnės kaitros, kol apkeps.

  6. Lengvai apkepus grybams dėkite triušieną, įberkite juodųjų pipirų. Supilkite aštrų padažą ir likusį sojų padažą. Suberkite lęšius, atšildytus žirnelius, viską sumaišykite. Dėkite DAUMANTŲ pomidorų padažą „Karališkas“ bei suberkite pakepintus svogūnus su cukinija ir maišydami pakepinkite apie 1–2 minutes.

  7. Nuėmus nuo ugnies užberkite citrinos žievelės ir susmulkintų laiškinių česnakų.

  8. Kepimo formą išklokite folija taip, kad cukinijų puselės tvirtai stovėtų ir negriūtų. Į formą sustatykite cukinijos laivelius ir į jų vidų su kaupu dėkite pagamintą įdarą taip, kad būtų iškilęs kalnelis, gražiai jį suformuokite ir ant viršaus užbarstykite mocarelos sūrio, kad nesimatytų įdaras.

  9. Kepkite orkaitėje 190 °C temperatūroje, kol apskrus iki 10 minučių.

  10. LAVERLAND CRUNCH traškius jūros dumblius su vasabiu susmulkinkite rankomis ir berkite į dubenėlį kartu su smulkintais laiškiniais česnakais bei mėgstamomis žolelėmis. Įtarkuokite citrinos žievelės.

  11. Papuoškite jūrų dumblių ir žolelių mišiniu.


ALFO PATARIMAI:

· Vietoje cukinijų galite įdaryti baklažanus arba paprikas.

· Neperkepkite cukinijų, nes jos taps labai vandeningos.

· Įdarytas daržoves geriausia daryti ne iš anksto, o iškart prieš patiekiant. Taip jos bus traškesnės.

· Prie šio patiekalo nereikia jokių padažų, nes įdaras yra labai sultingas. Nebent galite valgyti su šviežiomis salotomis.

· Jeigu mėgstate aštriau, galite įdėti daugiau aštraus padažo.

· Jei liko įdaro, galite juo įdaryti kitas daržoves arba tiesiog valgyti vieną.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page