Šventinis traukinys vis labiau įsibėgėja, tačiau Alfas Ivanauskas gana netikėtai spustelėjo ne gazo, o stabdžio pedalą. Kalėdos palauks. Vyniotiniai, silkės, pyragai palauks. Dovanos ir žvakutės stalui palauks. Pirmiausia pasirūpinkite savo Meile, sako jis. Ir kasdienybę mylėkite labiau. O tada ir švenčių nereikės taip karštligiškai laukti, nes šventė visada bus širdyje, kasdieniuose darbuose ir susitikimuose.
Ką labiausiai skaitėte šią savaitę?
![skaitomiausi portalo vmgonline straipsniai](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_95fc7d4544a74b38b6ab51d7cb1c3eca~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_147,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_95fc7d4544a74b38b6ab51d7cb1c3eca~mv2.jpg)
Šiemet, kaip ir kasmet, t. y. tradiciškai metams baigiantis, Alfas pristatė kulinarinę knygą. Tiesa, šįkart jos dvi – tai „Alfas (ne) vienas namuose. Kalėdos II“ ir „Malda skoniui“. Pirmoji – virtuali, pasiekiama visiems ir kiekvienam visiškai nemokamai ir iš visų pasaulio kampelių yra Alfo ir jo komandos dovana ir Delfi skaitytojams. Antroji – nišinė, eksliuzyvinė, riboto leidimo (vos 500 vienetų) tikra knyga, kurią Alfas asmeniškai įteiks ją įsigijusiam žmogui.
Daugiau apie knygas ir geriausias dovanas skaitykite čia
![Alfo Ivanausko knygos](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_9c1fa8405a274a00a1bdf276db3ae548~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_92,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_9c1fa8405a274a00a1bdf276db3ae548~mv2.jpg)
Skaniai pagamintas patiekalas jūsų meilę padaro matomą, apčiuopiamą, ragaujamą. Šventėms ruoškitės, bet be skubos ir nerimo, o su meile. Gaminkite Meilei ir iš meilės. Šį pirmadienį Alfas dalinosi šventinių patiekalų receptais. Jis ruošė ypatingai marinuotą orkaitėje keptą lašišos filė, dar gaivesnę silkę pataluose ir dvisluoksnį kisielių su aguonomis.
![Alfo Ivanausko receptai, Kūčių ir Kalėdų patiekalai](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_3536e5e24f734eaa95fe57672e8cd5af~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_147,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_3536e5e24f734eaa95fe57672e8cd5af~mv2.jpg)
Kasdienybė irgi turi būti skani. Portale #vmgonline rasite daugybę receptų, kurių dėka kiekviena nauja diena gali būti skanesnė už praėjusiąją. Birių ryžių karis su jūrų gėrybėmis – vakarienė tarsi iš tikro ispaniško jūrų gėrybių restorano, kurią norėsis kartoti vėl ir vėl. Receptas čia.
![birių ryžių karis su jūrų gėrybėmis, Alfo Ivanausko receptas](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_d28a67e71f2f4614a43e875622c4c2b2~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_147,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_d28a67e71f2f4614a43e875622c4c2b2~mv2.jpg)
Ir apie dovanas pagalvokite. Gal verta pagalvoti ne apie dar vieną daiktą, o apie dar vieną patirtį? Tai gali būti Alfo kulinariniai kursai. O jeigu norite nustebinti maža maža smulkmena, rubrikos #3dienioidėja autorė gydytoja dietologė Barbora Jarašūnė siūlo dovanoti juodąjį česnaką. Kas jis toks skaitykite čia.
![juodasis česnakas,](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_389fb2dd98b549038345f454554badc6~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_125,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_389fb2dd98b549038345f454554badc6~mv2.jpg)
Kiekvieni pusryčiai turi būti karališki. Primygtinai rekomenduojame išbandyti lietinius blynus, užkeptus špinatais, šonine ir kiaušiniais. Skanaus!
![kiaušiniu užkepti lietiniai blynai, vmr receptas](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_e958d648cba24675916b10752907eb5b~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_148,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_e958d648cba24675916b10752907eb5b~mv2.jpg)
Iki skanaus!