Dviejų sluoksnių kisielius su aguonomis (Receptas)

Kokios Kūčios be kisieliaus? Labai gali būti, kad išbandę šį dvisluoksnio kisieliaus su aguonomis receptą, kasmet tik šį ir virsite.


dvisluoksnis kisielius, vmg receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


Dviejų sluoksnių kisieliui su aguonomis pagaminti reikia:

  • 400 ml TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)

  • 150 g mangų tyrės

  • 4 šaukštų krakmolo

  • 1 stiklinės vandens (krakmolui ištirpdyti)

  • ½ citrinos žievelės

  • 200 g spanguolių sulčių

  • 150 g granatų sulčių

  • 1 saujos spanguolių

  • 2–3 šaukštų DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 1 šaukšto aguonų

1. Pirmam sluoksniui ½ natūralaus mineralinio vandens sumaišykite su mangų tyre, kaitinkite, supilkite 2 šaukštus krakmolo, sumaišytus su ½ stiklinės vandens ir nenustojant maišykite viską šluotele. Kai užvirs, nuimkite nuo ugnies, įtarkuokite citrinos žievelės ir įberkite aguonų.

2. Antram sluoksniui ½ natūralaus mineralinio vandens sumaišykite su spanguolių, granatų sultimis ir cukrumi, kaitinkite ZYLE puode, supilkite 2 šaukštus krakmolo, sumaišytus su ½ stiklinės vandens ir nenustojant maišykite viską šluotele. Kai užvirs, nuimkite nuo ugnies ir suberkite spanguoles.

3. Rūgštumą ir saldumą reguliuokite pagal skonį.

3. Tada sluoksniuokite indeliuose arba viename inde. Siūlau jį gerti dar šiltą.


ALFO PATARIMAI:

· Stenkitės maišyti skirtingus vaisius ir uogas. Vienus rinkitės saldesnius, kitus – rūgštesnius.

· Spanguoles galite keisti avietėmis, o mangą – bananais arba maišyti jį su šokoladu.

· Į kisielių galite įberti granatų sėklų.

· Labai mėgstu gerti kisielių tiek šiltą, tiek karštą. Ypatingai, valgyti jį šaukštu su kūčiukais.


Skanaus!