Birių ryžių karis su jūrų gėrybėmis (Receptas)

Birių ryžių karis su jūrų gėrybėmis – vakarienė tarsi iš tikro ispaniško jūrų gėrybių restorano, kurią norėsis kartoti vėl ir vėl.

ryžių karis su jūrų gėrybėmis, vmg receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfodidysisšou ir video receptą žiūrėkite čia


Ryžių kariui su jūrų gėrybėmis pagaminti reikia:

  • 1 svogūno

  • 2 pomidorų

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 nedidelio gabaliuko imbiero

  • 1 aitriosios paprikos

  • 4 tamarindų arba saujos džiovintų abrikosų

  • 1 stiklinės GRALLA ryžių „Basmati Sella“

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • 2 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“

  • 1 šaukšto kario miltelių

  • Žiupsnelio kardamono

  • 1 šaukštelio KOTANYI ciberžolės

  • ½ stiklinės TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)

  • 400 ml kokosų pieno

  • 3 šaukštų FELIX padažo „Tūkstantis salų“

  • 1 lašišos filė

  • 200 g krevečių

  • 200 g kalmariukų

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • ½ saujos moliūgų ir saulėgrąžų sėklų

  • 4 šaukštelių ŽEMAITIJOS PIENO žemaitiško kastinio

  • ½ žaliosios citrinos

  • 1 saujos kalendros

1. Svogūną supjaustykite kubeliais, pomidorą stambesniais gabaliukais, česnaką susmulkinkite, imbierą supjaustykite smulkiais griežinėliais, aitriąją papriką – griežinėliais, tamarindus nulupkite.

2. Į puodą sudėkite virti GRALLA ryžius „Basmati Sella“, įberkite KOTANYI druskos. Į keptuvę su BORGES alyvuogių aliejumi „Extra Virgin“ sudėkite pusę pjaustytos aitriosios paprikos, svogūnus, imbierą, ir kepkite ant mažos ugnies. Kai svogūnai ir imbieras pakeps, dėkite česnaką, kario miltelius, kardamoną, KOTANYI ciberžolės ir viską išmaišykite. Toliau dėkite pomidorus, tamarindus, įpilkite TICHĖ mineralinio vandens ir kokosų pieno, pasūdykite ir įdėkite FELIX padažo „Tūkstantis salų“. Viską išmaišykite ir virkite 1 minutę.

3.Lašišos filė supjaustykite į 4 dalis. Lašišą, kalmarus ir krevetes sudėkite į troškinį, įberkite KOTANYI juodųjų pipirų ir uždenkite kelioms minutėms, kad jūros gėrybės išvirtų.

4.Įkaitintoje ZYLE keptuvėje pakepinkite moliūgų sėklas ir saulėgrąžas. Jas dėkite į išvirtus ryžius ir išmaišykite. Ryžius su sėklomis patiekite atskirame dubenėlyje.

5. Į serviravimo indą sudėkite jūrų gėrybes, ant viršaus uždėkite ŽEMAITIJOS PIENO žemaitiško kastinio, žaliosios citrinos skilteles, pjaustytas kalendras ir aitriosios paprikos griežinėlius.


Skanaus!



Nauja Alfo knyga saulės išbučiuoti Alfo suvilioti4078X1000-min