Silkė pataluose su granatų sėklomis (Receptas)

Dar vienas, kur kas gaivesnis, populiariosios silkės pataluose receptas.

Silkė pataluose, kūčių patiekalai, vmg nuotr.
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


Silkei pataluose pagaminti reikia:

  • 3 vidutinio dydžio virtų bulvių

  • 50 g ŽEMAITIJOS PIENO sviesto

  • 1 mėlynojo svogūno

  • 5 SPILVA marinuotų agurkėlių

  • 1 obuolio

  • 1 virtos morkos

  • 120 g VIČI riebios silkių filė

  • 100 g virtų ir tarkuotų burokėlių

  • 1 kiaušinio

  • 5–6 šaukštų DAUMANTŲ majonezo „Karališkas“

  • 1 saujos granato sėklų

  • 1 AJI džiovinto jūrų dumblių lapo

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  1. Bulves supjaustykite skiltelėmis ir kepkite ZYLE keptuvėje ant vidutinės kaitros su sviestu, kol gražiai apskrus iš visų pusių, berkite druskos ir pipirų.

  2. Svogūną supjaustykite pusiau pusžiedžiais, agurkėlius – griežinėliais, obuoliui nulupkite odelę, išpjaukite sėklas ir supjaustykite kaip svogūną. Morką perpjaukite per pusę ir tada pjaustykite juostelėmis, silkę – gabaliukais, kiaušinį – į 6 dalis

  3. Į lėkštę dėkite burokėlius, majonezą ir jį paskleiskite. Dėliokite bulves, morkas, obuolius, agurkus, silkę, svogūnus, kiaušinio gabaliukus. Dėkite kelis kauburėlius majonezo, užberkite granato sėklų ir padėliokite plėšyto jūrų dumblių lapo.

ALFO PATARIMAI:

· Ruoškite silkę pataluose prieš patiekiant ant stalo. Galite susipjaustyti anksčiau, bet dėliokite prieš pat ragaujant.

· Galite įtarkuoti apelsino žievelės, kuri suteiks papildomo aromato.


Skanaus!