top of page

Atrask augalinį: traškūs žiediniai kopūstai (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.


traškūs žiediniai kopūstai_receptas
junkievegan nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

 

Traškių žiedinių kopūstų užkandžiui pagaminti reikia:

Tešlai:

• 1 puodelis miltų

• 1 puodelis vandens

• druska

• česnako milteliai

• rūkyta paprika

Džiūvesėliams:

• 1 puodelis džiūvesėlių

• 1/2 puodelio panko džiūvesėlių

• 2 v.š. miltų

• 2 v.š. sezamo sėklų

• druska

• česnako milteliai

• rūkyta paprika

• svogūnų granulės


1. Nuplaukite kalafioro galvą ir nusausinkite.

2. Nupjaukite kaliafioro žiedus.

3. Sumaišykite visos tešlos ingredientus, kad gautųsi vientisa masė.

4. Džiūvėsėlių ingredientus taip pat gerai išmaišykite, kad gerai pasiskirstytų prieskoniai.

5. Kalafioro žiedus merkite į tešlą, kad tolygiai apgaubtų ir apvoliokite džiūvesėliuose. Šį

procesą galima pakartoti, kad plutelė aplink kalafiorą būtų storesnė, traškesnė.

6. Žiedinių kopustų kepsnelius kepti 200C orkaitėje 30min. Patiekite su savo mėgstamu padažu.


Žiedinių kopūstų nuggets’us kepti 200C orkaitėje 30min. Patiekti su BBQ majonezo padažu.


Skanaus!


 

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir junkievegan.


Naujausi įrašai

bottom of page