Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Kung Pao – tai kinų virtuvės patiekalas, gaminamas naudojant vištieną, žemės riešutus, svogūnus/porus ir čili pipirus. Klasikinė šio patiekalo versija yra iš Sičuano regiono ir gaminama naudojant sičuano pipirus. Šią savaitę pristatome alternatyvią šio patiekalo versiją, gaminamą iš žiedinio kopūsto.
Kad būtų idealiai traškus rekomenduojame kalafiorą apvolioti tešloje ir paskrudinti du kartus, ačiau greitesniam paruošimui užtenka pakepinti keptuvėje ant šiek tiek aliejaus,
2-3 asm.
„Kung Pao" kalafijorui pagaminti reikia:
1 kalafijoro galvos (susilaužome dailiausius gabaliukus)
1 paprikos
2 skiltelių česnako
2 cm imbiero
1 svogūno laiško
saujelės poro
saujelės skrudintų žemės riešutų
saujelės žirnių ankščių
1/2 v. š. sičuano pipirų
keletos džiovintų čili pipirų
Kalafijoro marinatas
1 v. š. sojos padažo
1 a. š. sezamų aliejaus
1/2 v. š. mirino
Kalafijoro tešlai:
1/2 stiklinės miltų
3 a. š. kukurūzų krakmolo
žiupsnelio juodųjų pipirų
1/2 a. š. rūkytos paprikos
1/2 a. š. kepimo miltelių
180 ml augalinio pieno
2 v. š. miltų (apvoliojimui)
1 v. š. kukurūzų krakmolo (apvoliojimui)
Padažui:
2 v. š. sojos padažo
1 v. š. ryžių acto
1 v. š. tamsaus sojos padažo
1 a. š. cukraus
2 v. š. vanduo
1 a. š. kukurūzų krakmolo
Nusiplauname kalafijorą, perpjauname per pusę ir išsirenkame dailiausius žiedelius. Likusį kalafijorą su stiebeliu ir lapeliais pasielkame sriubai.
Dedame žiedelius į dubenėlį ir užpilame marinatu.
Susipjaustome papriką, porą, svogūno laišką ir susismulkiname česnaką bei imbierą.
Susimaišome visus padažo ingredientus.
Susimaišome tešlą kalafijoro kepimui. Kitame dubenėlyje sumaišome miltus ir kukurūzų krakmolą apvoliojimui.
Įkaitiname aliejų, apvoliojame kalafijorą sausuose miltuose, merkiame į tešlą ir dedame į aliejų. Kepame iki auksinės spalvos.
Rekomenduojame kalafijorą pakepti antrą kartą- taip jis bus dar traškesnis.
Ant sausos karštos keptuvės dedame sičuano pipirus. Po 1 minutės dedame džiovintus čili pipirus ir pilame truputį sezamų aliejaus.
Dedame smulkintą česnaką, imbierą ir kepiname kelias minutes. Po to dedame papriką, porą, žirnių ankštis, svogūno laišką ir kepame dar kelias minutes.
Pilame padažą ir maišome iki kol sutirštės.
Dedame keptą kalafijorą, žemės riešutus ir gerai sumaišome.
Pagardiname svogūno laiškais ir skrudintomis sezamų sėklomis.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už šios savaitės receptą dėkojame Dovilei iš @grassfed_grass.
Comments